Трагедія на санній трасі на Кременеччині: під час тренувань загинула школярка

Трагедія на санній трасі на Кременеччині: під час тренувань загинула школярка

Під час спуску по санній трасі відламався фрагмент дерев'яної дошки і травмував  15-річну спортсменку. Ушкодження виявилися несумісними із життям. Дев'ятикласниця загинула на місці події

Трагедія на санній трасі трапилася на Кременеччині. Повідомлення про це надійшло на лінію 102 24 травня о 16.40 від лікаря бригади екстреної медичної допомоги. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група, повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

— У ході перевірки поліціянти встановили, що нещастя трапилося під час тренувань в селі Млинівці на території Кременецької обласної дитячої спортивної школи із санного спорту, які проходили під наглядом тренера закладу, — повідомили у поліції. 

Під час спуску по санній трасі відламався фрагмент дерев'яної дошки і травмував  15-річну спортсменку. Ушкодження виявилися несумісними із життям. Дев'ятикласниця загинула на місці події. 

Відео дня

Даний факт слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань, відповідно до частини 2 статті 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу. Триває слідство.

«20 хвилин» надалі стежитиме за розслідуванням цієї справи та повідомлятиме про все читачів.
 

Юридична довідка

Стаття 275. Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд

1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, - караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, - карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Любов Мидло

    Дуже шкода дівчинку. Царство небесне дитині. Співчуття  рідним і близьким
  • Марія Кліщ Палащук

    Кожен шукає якійсь пригоди, от і є що є. Шкода.

    Maryna Wojnowa reply Марія Кліщ Палащук

    Марія Кліщ Палащук це до чого? Аби ляпнути?
  • Olga Papushak

    А тренерам хіба очі повилазили? Не бачили,яка траса?
  • Larisa Bratus

    Царство небесне,дитині...Співчуття рідним...

keyboard_arrow_up