Мріє обійняти сестричку та пограти у футбол. Як зараз почувається Максимко, якого підстрелили біля школи?

Мріє обійняти сестричку та пограти у футбол. Як зараз почувається Максимко, якого підстрелили біля школи?
  • У тілі Максима досі залишається понад 30 дробинок, каже батько. Лікарі прогнозів поки не роблять. Хлопчик найбільше хоче побачитись з сестричкою та вийти на футбольне поле.
  • Як зараз почувається дитина? Що розповідають його друзі? Читайте в матеріалі. 
  • Це чудо, що Максим після такого залишився живим. Це фантастика, —  каже батько 11-річного Максима Капустяника Ярослав. — У його тілі досі залишається понад 30 дробинок. Максимально все, що могло загрожувати життю сина, лікарі зробили. Далі спостерігатимуть. Наразі узгоджують подальше лікування. Поки що про повторні операції не говорять і прогнозів не дають. Це надзвичайні фахівці, і ми їм щиро дякуємо за все.

«Ми з тобою. Все буде добре!» —  написали гравці «Динамо»

Максимчик й надалі перебуває у столичній клініці Охматдит. Біля нього весь час тато з мамою. Хлопчик страшенно сумує за сестричкою — діти щодня зідзвонюються і не можуть дочекатись, коли нарешті зустрінуться. А ще Максим пробує вчитись онлайн, аби не забути і не надто відстати від вивчення шкільної програми.

  • Він активний, і дуже позитивно до всього ставиться, —  каже тато. – Правда, рветься вийти на поле, хоча поки незрозуміло, чи взагалі матиме змогу в подальшому займатись спортом. Зате регулярно пильнує за всіма новинами футболу, особливо за своїми улюбленими «динамівцями» —  вони зараз на змаганні за кордоном і надсилають Максимові слова підтримки і фото з тренувань.

«Ми з тобою. Все буде добре!», —  надіслали хлопцеві днями гравці «Динамо». Окрім відомих футболістів, хлопчика і родину підтримують сотні людей. За що Капустяники щиро дякують. Батьки кажуть, все, що необхідно Максиму для одужання, – у них є. Єдине, чого просять – щирої молитви за одужання.   

  • Хочемо поділитися з усіма вами своїми почуттями, які кожного дня були різними — із надією і вірою в те, що Максимові усі ваші молитви і побажання допоможуть якнайшвидше подолати той біль, який довелося йому перенести і, напевне, ще доведеться перетерпіти, —  написали батьки слова подяки у Фейсбуці всім, хто відгукнувся на їхню біду та кинувся на допомогу. —  Неможливо описати те, що ми пережили ці всі дні. Але з такою великою підтримкою, яку ми відчували, неможливо, щоб було по іншому. Ми щиро ДЯКУЄМО усім, хто був з нами весь цей нелегкий час і надалі залишається з нами…

Читайте також "Це не петарда, а дріб по всьому тілу!" Потрібна допомога 11— річному Максиму, якого поранили біля школи

Відео дня

Підтримують Капустяників як рідні, так і абсолютно незнайомі люди. Однокласники хлопчика та юні футболісти. Малі чемпіони чекають на повернення Максима і щораз спілкуються з хлопцем за допомогою тренера.

З нетерпінням чекають на повернення юного футболіста

Дмитро Андрієшин, директор дитячого юнацького футбольного клубу «Чемпіон», пригадує: у перші дні після трагедії і вихованці, і їхні батьки кинулись на допомогу Максимкові.

  • Батьки одразу після того, як все сталось, хвилювались як за Максима, так і за своїх дітей – дзвонили, питали, чи того вже впіймали і чи безпечно відпускати дітей на тренування, —  пригадує Дмитро Андрієшин. – Зараз всі чекають на новини від Максима. Сподіваються, як і ми, що малий скоро повернеться у стрій.

У перші дні після трагедії батьки буквально обірвали телефони тренерів. Головні питання – як Максим, чим можна допомогти й що ще потрібно для його порятунку. Зараз, кажуть тренери, фінансів не потрібно. Після того, як «Динамо Київ» підтримало малого вихованця, стало легше.

  • Максим у нас займається вже чотири роки, в основній групі – і цим все сказано, —  каже Дмитро Андрієшин. – Ми з нетерпінням чекаємо, щоб він швидше повернувся в стрій. Він дуже старанний, тренувань не пропускав і буквально жив футболом.

Ми також поспілкуватись із класною керівничкою Максима. Марія Бобрик запевнила, що про цього учня і вчителі, і діти можуть сказати тільки хороше. Він чемний, добрий, чуйний, ні з ким конфліктів не мав. Старанно вчиться, цікавиться іноземними мовами та спортом. Бере активну участь у житті класу. Має добре християнське виховання.

Одна шкільна сім’я, тому біда —  спільна

  • Хороші батьки —  хороша дитина, —  каже Марія Бобрик. —  До прикладу, Максим з батьком, паном Ярославом, щороку на Йорданські свята співають під час освячення класних приміщень. Мама, пані Надія, теж завжди відгукується на потреби класу.

Всі, хто знає Максима, шоковані: як так? За що? Така гарна і добра дитина, і така біда з ним трапилася, каже вчителька.

  • Справді, Максим дуже хороший хлопчик. Але неважливо: чи то чемна дитина, чи не дуже, чи дорослий, чи малий —  ніхто такого не заслуговує, —  каже пані Марія. —  Це страшний злочин, який сколихнув усе місто. Бо на місці Максима могла бути будь-яка дитина. Дуже багато людей одразу відгукнулося з допомогою, добрим словом, молитвою. Ми з батьками, дітьми, вчителями школи теж хвилюємося про Максима, молимося за його здоров'я.

Діти спілкуються з однокласником у соцмережах, каже вчителька. І додає: всі дуже переживають і щиро бажають Максиму швидкого одужання та підтримують добрим словом. Адже воно, як відомо, теж лікує.

  • Як класний колектив, ми намагаємося бути як одна велика сім'я, продовжуємо цю добру традицію ще з початкової школи. Тому це наша спільна біда, —  каже Марія Бобрик. —  Продовжуємо разом молитися за швидке одужання Максима. І просимо про молитву усіх небайдужих.

Нагадаємо, 21 січня до лікарні з опіками потрапив малолітній мешканець обласного центру. Медики повідомили про пацієнта працівників районного управління поліції.

На місце події виїжджали правоохоронці.

  • За попередніми даними травми, схожі на опіки від петарди, хлопчик отримав  під час катання на санках поблизу 27 школи, —  повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. —  У нього кинули невідомий предмет. Він пропалив куртку, травмувавши спину і пальці дитині.

О 22.00 того ж дня стало відомо, що хлопчика терміново перевозять до Охматдиту, що у Києві.

Коментар

Володимир ГАЛЕВИЧ, заступник начальника головного управління Нацполіції в області:

  •  — Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 4 ст. 296 і ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України. Перевіряючи одну із версій слідства, оперативники відпрацювали один з будинків, з якого, за версією експертів, ймовірно, було здійснено постріл. В результаті відпрацювання вказаного будинку, в одній з квартир було виявлено гладкоствольну зброю. Її вилучили і призначили всі відповідні експертизи.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 296. Хуліганство

Ч. 4. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, —  караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

Ч. 1. Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, —  карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • Лариса Жовнірук

    +++++++++++++
  • Dina Filipova

    +++++++
  • Татьяна Корнийчук

    +++++++++
  • Наталия Груздева

    ++++++++++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up