Було зламане все, що можна в тілі людини поламати… Подробиці вбивства від правоохоронців і що з'ясували ми

Було зламане все, що можна в тілі людини поламати… Подробиці вбивства від правоохоронців і що з'ясували ми
  • Ще 17 вересня потерпілий приїхав в Бережани до колишньої співмешканки, просив її повернутися додому і погрожував. Це не сподобалося її знайомому. А за деякий час він час повідомив, що проблему вирішив. 
  • На тілі загиблого не було живого місця. Ушкодження були такими, що вибиті ревнивцем зуби застрягли в трахеї. Били металевою трубою – довго і жорстоко. Фактично, людину закатували. Зламані ребра, вибиті зуби, перелом нижньої щелепи у двох місцях, перелом під’язикової кістки, переломана грудна клітка, велика крововтрата…
  • Чи піде співучасницею злочину 25-річна кохана обох чоловіків, яка знала, що цивільний чоловік зник після бійки і мовчала?

У Бережанах на смітнику знайшли тіло молодого чоловіка зі слідами насильницької смерті.

Таку інформацію ще минулого тижня отримала журналістка «20 хвилин». Як вдалось дізнатись від місцевих, тут замішане кохання, і мова йде про любовний трикутник. Більше того, у вбивстві запідозрили колишнього чоловіка цивільної дружини загиблого.

Коли ми почали з’ясовувати деталі злочину, з’ясувалось, що підозрюваного тоді ще не затримали. В інтересах слідства ми, як і правоохоронці, вирішили до пори мовчати.

Відео дня

Прокурор Тернопільської області Андрій Миколайчук та начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол розповіли деталі вбивства.

Повідомлення про знайдене тіло зі зв'язаними ногами на несанкціонованому сміттєзвалищі у с. Шибалин надійшло правоохоронцям, коли вони 8 листопада оформляли смертельну ДТП у цьому ж селищі. Місцевий мешканець навіть одразу не міг розпізнати — людина це чи тварина. Тіло, як згодом повідомив експерт, пролежало там не менше 3-4 тижнів. Воно було загорнуто у простирадла і ковдру. Загиблому на вигляд було років 30.


Тіло на стихійному сміттєзвалищі, загорнуте і простирадла, пролежало 3-4 тижні, кажуть експерти

  • Ми свідомо не надавали інформацію, аби допомогти у роботі оперативних підрозділів у розкритті даного злочину, — наголосив обласний прокурор. — Мова йде про вбивство. На перший погляд, воно побутове. Але водночас є дуже жорстоким.

Фактично людину закатували

Ще 17 вересня потерпілий приїхав в Бережани до колишньої співмешканки, просив її повернутися додому і погрожував. Це не сподобалося її знайомому. А за деякий час він час повідомив, що проблему вирішив. 

На тілі загиблого не було живого місця. Ушкодження були такими, що вибиті ревнивцем зуби застрягли в трахеї. Били металевою трубою – довго і жорстоко. Як кажуть силовики, «удари завдавали металевим предметом».

— У нього було зламане все, що можна в тілі людини поламати, — розповів Олександр Богомол. — Фактично, людину закатували. Зламані ребра, вибиті зуби, перелом нижньої щелепи у двох місцях, перелом під’язикової кістки, переламана грудна клітка, велика крововтрата…

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Протягом доби не могли встановити особу загиблого. Згодом правоохоронці вийшли і на слід ймовірного вбивці. Чоловік нещодавно повернувся із заробітків з-за кордону, і, щоб не утік туди знову, ніхто не поширював інформацію, що тіло знайшли.

За попередньою інформацією, причетним до вбивства виявився колишній чоловік цивільної дружини загиблого. До речі, жінці 25, і в неї вже є маленька дитина. Про зникнення цивільного чоловіка вона до поліції не повідомляла, в розшук не подавала ні вона, ні мати загиблого, яка проживає на Зборівщині, адже ще раніше вона була позбавлена батьківських прав на сина. Чи відповідатиме цивільна дружина за те, що майже місяць мовчала про зникнення чоловіка, стане зрозумілим за результатами слідства.

Що відомо про учасників любовного трикутника?

За попередньою версією слідства, бійка між чоловіками почалась ще в одному з помешкань у Бережанах. Переросла фактично у катування. Аби приховати тіло, ревнивець вивіз забитого до смерті конкурента на сміттярку і покинув там, навіть не прикопавши.

  • 11 листопада було проведено ряд обшуків та негласних слідчих дій, — каже Олександр Богомол. — Того ж дня оголошено підозру.

 Коли до нього прийшли з обшуком, ймовірний убивця навіть не знав, що тіло суперника вже знайшли.

Невдовзі суд обрав для підозрюваного міру запобіжного заходу – перебування під вартою без права внесення застави.

Через дві доби після того, як тіло було виявлено, не маючи жодної заяви, що людина зникла, силовики встановили особу, яка позбавила потерпілого життя, зібрали першочергові докази, вручили підозру і направили до суду клопотання про тримання під вартою, каже Андрій Миколайчук. В процесі слідства дадуть оцінку й діям інших осіб, які, можливо, знали про вбивство, але мовчали.

  • Така категорія злочинів часто ризикує перейти в категорію нерозкритих, — каже Андрій Миколайчук. — Затишшя у ЗМІ та непоширення інформації допомогло злочин розкрити.

Підозрюваний зізнався у скоєному, причому має на ситуацію власне бачення. Він не заперечує, що бив, все розповів і показав під час слідчого експерименту. І йде на співпрацю зі слідством.   

   

Причиною смерті молодого чоловіка став перелом під’язикової кістки. Чи внаслідок удушення, чи завданих ударів, мають з’ясувати експерти.

Як вдалось з’ясувати «20 хвилин», обоє чоловіків майже однолітки. У підозрюваного вже були раніше проблеми із законом – він уже неодноразово притягувався до відповідальності за тілесні ушкодження, погрози та угони. Обоє офіційно не працювали. Родом підозрюваний з Бережан, убитий – з колишнього Зборівського району. Причина конфлікту і бійки – колишня дружина одного, і цивільна убитого. Жінці 25 років, і вона має маленьку дитину.

Читайте також 

Подробиці вбивства в Бережанах. Чому так довго мовчали правоохоронці? (ПРЯМИЙ ЕФІР)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Silviya Bevziuk

    Перiод динозавра.
  • Anita González

    Дно, одни убийства и педофилы, криминал страшный криминал
  • Liudmyla Riga

    https://www.facebook.com/roman.tretyak.94/posts/3635956033114802 для усіх плакальниць-коментаторок цієї публікації. Світ ніде не котиться! Він тільки покращується!
    А нелюди, які періодично проявляються в цьому світі, залежать не від напрямку пересування світу, а обставин в яких народились, виросли і зростали. Навіть генетика не завжди настільки впливова, як оце все.
  • Маряна Лембак

    Жах звідки береться та жорстокість

keyboard_arrow_up