У смерті Мар’яна з Жеребок підозрюють його швагра

У смерті Мар’яна з Жеребок підозрюють його швагра

Трагедія по-жеребківськи: один з родичів помер, інший сяде до в’язниці за умисне вбивство.

Брат вдарив сестру в обличчя, а цивільний чоловік заступився та штовхнув кривдника. Останній впав та вдарився головою об чавунну батарею, розбивши голову. Проте свідомості не втрачав. Рану родичка обробила антисептиком і… тріо продовжило випивати. Ночувати брат відмовився та пішов додому. Вранці його тіло господарі виявили біля будинку і вирішили занести до середини, викликавши медиків та поліцію. Поруч лежала і сокира.

- Розпивання алкогольних напоїв, суперечка та бійка, що переросла у вбивство – одна з версій, яку розглядають слідчі Тернопільської області, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - В Підволочиському районі біля підсобних приміщень приватного будинку його мешканці виявили закривавлене тіло родича.

У вбивстві жінчиного брата зізнався

Про загиблого чоловіка на лінію “102″ 26 березня о 13:30 повідомив житель села Жеребки. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група ГУНП, експерти судово-медичної експертизи та працівники місцевого відділу поліції.

Відео дня

- При попередньому огляді тіла загиблого оперативники виявили ушкодження голови, - каже Сергій Крета. - У ході розслідування з’ясувалося, що до загибелі чоловіка причетний співмешканець його рідної сестри.

У скоєному він зізнався. Його затримали відповідно до статті 208 КПК України. Підозрюваний розповів, що під час розпивання спиртних напоїв між ними виник конфлікт, який переріс в бійку.

Від чого і як помер чоловік, встановить судово-медична експертиза. Подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 115 частина 1 ККУ – умисне вбивство. Триває слідство.

У Жеребках готуються до поховання 52-річного Мар’яна. Ховатиме чоловіка, з яким проживали окремо, його дружина та донька Інна.

Поховають, коли привезуть тіло з експертизи

- Поховають Мар’яна на цвинтарі у Жеребках або 28, або 29 березня, - повідомив староста Жеребок Підволочиської селищної ради Анатолій Дідух. – Все залежить від того, як зроблять експертизу.

Підозрюваний в його вбивстві 55-річний Іван – під арештом. Його співмешканка Марія, сестра убитого Мар’яна – зараз у друзів, хоча має в Жеребках батьківську хату. Останнім часом жінка проживала з Іваном у його будинку.

Люди у селі говорять про трійцю неохоче. Та натякають, що обоє чоловіків нібито перебували свого часу за гратами. Любителі випити, причому немало. Чоловіки на цьому ґрунті нерідко сварились.   

  • Казали наші односельчани, що в Америці проживають, ніби Іван вже сидів в Штатах за наркотики, наскільки правда – не знаю, - розповіла мешканка Жеребок Ганна (ім’я жінки змінене на її прохання – прим. авт.). – Мар’ян тут був за гратами – в Копичинцях. Нібито його в розбещенні звинувачували. Багато говорять різного. Де правда – піди спитай в них тепер.  

Офіційно до сільської влади на трійцю не скаржились, каже староста села. Проте нерідко люди обговорювали їхню пиятику. Тепер вона закінчилась трагедією. Мар’яна відправили на той світ. Іванові загрожує до 15 років ув’язнення.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 115. Умисне вбивство

1. Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, - карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Брата вбили, а чоловіка посадили. Во людям нема що робити. Зелений змій...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up