У тернопільських автоматах продають воду з петриківського колодязя

У тернопільських автоматах продають воду з петриківського колодязя

До оперативників управління захисту економіки Тернопільщини звернувся житель обласного центру із заявою про те, що якість води, яку продають в автоматах, викликає сумніви.

Повідомлення тернополянина поліцейські внесли до журналу єдиного обліку про скоєні злочини та правопорушення. Було здійснено забір води із автомата для проведення експертизи.

Рідина не відповідає санітарним вимогам – такий висновок санітарно-епідеміологічної станції. Заключення стало підставою для правоохоронців про внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань і початку слідчо-оперативних дій.
Слідчі управління поліції та оперативники управління захисту економіки встановили, питну воду набирають не з артезіанських свердловин Збаражчини, як вказано у рекламі товару, а черпають з колодязя,що знаходиться на території санаторію у Петрикові Тернопільського району.
За словами, оперативників, з колодязя воду закачували у водонапірну башту, а звідти вона потрапляла у баки, призначені лише для використання під кормовиробництво для тварин.
Далі її розливали для продажу в двадцятилітрові ємності. Окрім цього підприємці розвозили колодязьну «артезіанську воду» двома автівками по Тернополю, наповнюючи нею резервуари водних автоматів.
Під час санкціонованого обшуку вилучили чотирнадцять мішків таблетованих речовин та дві каністри рідкої речовини невідомого походження. Що це за препарати і чи додавали їх до питної води – встановить експертиза.
Слідчі дії тривають.

А ви часто набираєте цю воду в автоматах, чи смачна вона вам?

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Аленушка Пивоварова

    Треба бути абсолютним оленем, щоб не зрозуміти, що це витівки конкурентів! І як тільки на місці цих автоматів, або якщо підприємцю повезе, то поряд наліплять своїх автоматів, одразу буде зрозуміло звідки ноги ростуть! Хтось недобачає? Де там колодязь?))) і вода зі скважини в петриках на території санаторію думаю чудова! Користуюсь декілька років, задоволена. І як тут ніхто не подумав, що мабуть фільтри там мають бути якісь, які чимось чистити треба! Як думаєте, просто водичкою поомиється, чи може треба хімії якоїсь?! Шкода підприємця, якщо так тупо виживуть уроди , які не вміють конкурувати здорово

    Герасимчук Ростислав reply Аленушка Пивоварова

    Зовсім непальоний няшний експерт нарісувався.

    Петро Васильков reply Аленушка Пивоварова

    от і представники пальоних водовозів тут

    Анонім reply Аленушка Пивоварова

    Ну точно, конкуренти все винуваті. З статті виглядає що рекламується вода з артезіанських свердловин Збаража, а по факту береться незрозуміло де. Осмос, не осмос це вже інше питання. Зараз головне звалити все на конкурентів. Шкода "бідних" і "добросовісних" підприємців, які заради збільшення прибутку обіцяють всім "свячену воду" з центру Зарваницького храму або доставку талої води Арктичних льодовиків, а по факту черпають ледве не з озера, але Осмос це над вагомий аргумент. Пийте всі і жалійте нас, бо тільки спіймають на брехні, то це вже одразу конкуренти...
  • тойво

    кидають якусь хімію.зато накипу немає чи чого там.

    пийте з хімією.



    краще в ступках чи смиківцях набрати чистої.

    Петро Білецький reply тойво

    Шо ви мелете??? Вода в смиківцях на якій глибині від поверхні ??? Таку воду взагалі не можна пити. Взагалі всі джерела які бють з під земні на малій висоті вживати не можна бо туда попадає стачна вода, фекалії, нітрати з городів і так далі. Почитайте інформацію на рахунок цього.  Купіть собі ТДС-метр https://ru.aliexpress.com/item/100-Original-Xiaomi-TDS-meter-tester-Portable-Detection-Pen-Digital-Water-Meter-Filter-Measuring-Water-Quality/32586200027.html. Корисчуюсь ним і задоволений, кожний раз знаю яку воду п'ю. Ось таблиця https://kdi.net.ua/wa-data/public/shop/img/aqueous_tdslevel.jpg. Наприклад міряв з крана воду показало  280, з Долини 170, з джерела в Гаях-Гречинських - 380 !! Так шо думайте шо пєте.

  • Діонісій

    смердить конкуренцією. те, що всі в таких автоматах добавляють антибіотики якісь до води, тому, що помити ті баки немає можливості, була долина і микулинецька вода в машинах, було погано, а тепер лишились тільки от ті набиралки. а конкуренція по тернопільськи, то блядство.

    тойво reply Діонісій

    долина в машинах і зараз є.

    Volodymyr Yatskiv reply тойво

    Поки що є. У мене на Живова біля самої рогатки майже, уже стоїть автомат долини, а машина не їздить. Шофер казав що вони переходять на автомати повністю, а машини будуть тільки заправляти ті автомати.
  • Оля Данилюк

    А чим погана вода з Петрикова?

    Misha Sotnyk reply Оля Данилюк

    тим що вона халявна. а платити 80 коп  за неї-дурня. от артезіанська чи осмос то інша справа.

    Кулєшов Сергій reply Misha Sotnyk

    Правильне питання задала жінка.

    І вона і близько не халявна! По перше - плата за спецводокористування. Друге - осмос, витрати на всі фільтри

    Третє - доставка до автоматів



    Четверте - вартість самого автомата.

    По фото із інших публікацій видно що вода фільтрувалась осмосом. Така установка коштує десятки тисяч євро (щоб мала здатність фільтрувати в промислових масштабах)

    Тому ця вода далееееко не халявна.

    Misha Sotnyk reply Кулєшов Сергій

    альо, в танку, в статті десь пише про осмосну установку?  аж сплакався який то важкий бізнес воду продавати.

    Кулєшов Сергій reply Misha Sotnyk

    написано про "хімікати" і на фото таблетована сіль і антискалант, які використовують при осматичній фільтрації. тому там однозначно є осмосова установка

    Петро Васильков reply Кулєшов Сергій

    я один не бачу фото солі і антискаланту? хтось обдовбався?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up