У Тернополі безслідно зник журналіст і ветеран АТО Ярослав Буяк

У Тернополі безслідно зник журналіст і ветеран АТО Ярослав Буяк
  • Востаннє з ним спілкувались 26 липня. Всі документи залишились у квартирі, телефон чоловіка вимкнений.
  • Ярослав Буяк перебуває у розшуку. Кому щось відомо про чоловіка, телефонуйте 102 або 097-344-46-07.

Безслідно зник у Тернополі наш колега, відомий журналіст, ветеран АТО Ярослав Буяк.

Останній раз зв'язок з ним був ще наприкінці липня. З тих пір його ніхто не бачив, на зв'язок з рідними він теж весь цей час не виходив, телефон вимкнено. Про це розповів товариш зниклого Володимир Андріїшин.

  • Я з ним зустрівся в 20-х числах липня, мені було потрібно відсканувати історичні фото з архіву для нової книги, а в Ярослава вдома є якісний сканер, — пригадує пан Володимир. — Тоді я зателефонував, Славік погодився допомогти. Я з ним зустрівся біля його дома, передав альбом. І ми домовились, на коли він зможе все зробити.

Володимир каже, що звернув увагу на пригнічений стан Ярослава. Проте, коли поцікавився, чи не трапилось чого і може потрібна допомога, Ярослав відповів, що все нормально.

Відео дня

І справді – за кілька днів Славік переслав відскановані фото на вайбер колезі. Той переглянув і попросив надіслати на електронну пошту, аби кращою була якість. У повідомленні також поцікавився, де і коли зможе забрати альбом. День-два це повідомлення Володимира «висіло» у непрочитаних. Далі чи сам Ярослав, чи хтось інший переглянув його, про це з’явилась позначка. Однак, телефон Ярослава мовчав, на повідомлення відтоді він не відповідав.

  • Вже раз таке було, він як АТОвець, поїхав у санаторій, а нікому нічого не сказав, — пригадує Володимир Андріїшин. — Повернувся через два тижні і ще дивувався, мовляв, чого ж ми переживали. З ним все гаразд. Але ми з друзями обдзвонили всіх товаришів-знайомих — ніхто про Ярослава нічого не чув.

Коли минув місяць, колеги зв’язались з двоюрідним братом Ярослава Андрієм. Батько зниклого мав ключі від його квартири. Коли відчинили – документи були на місці. А від чоловіка – ані сліду. Тоді Андрій подав заяву до поліції.

Ярослава, який проживав сам у невеличкій квартирі на вул. Веселій, оголошено у всеукраїнський розшук, однак поки що жодних результатів немає.

  • Серед невпізнаних померлих та пацієнтів лікарень його не виявлено, — поділився Володимир Андріїшин. — Велике прохання зголоситися тих, хто має хоч якусь інформацію про Ярослава, хто, можливо, десь бачив його чи розмовляв з ним по телефону після 26 липня.

Довідка

Усім, кому щось відомо про місце перебування Ярослава Буяка, прохання телефонувати до поліції на лінію 102. Або повідомляти за номером телефону: 097-344-46-07 (Володимир).

Біографічна довідка

Яросла́в Євге́нович Буя́к народився 3 квітня 1964 р. у Тернополі. Український журналіст, редактор, науковець, ветеран АТО. Член Національної спілки журналістів України.

У пресі — від 1989 р. У 1990—1991 рр. — провідний журналіст популярної на той час газети «Тернопіль вечірній». Працював головним редактором газети обласної організації УРП «Тернистий шлях» (1992 р.).

Викладав у Тернопільському педінституті на кафедрі української літератури у 1992—1996 рр.

Започаткував і редагував у 1995—2000 рр. журнал «Освітянин» та дитячу газету «П'ятниця».

Один із засновників та співредактор «Тернопільської газети» (1995—1996 рр.)

Працював політичним оглядачем «Вільного життя», заступником редактора «Тернопільської газети», радником голови облдержадміністрації та в прес-службі міської ради, заступником редактора газети «Нова Ера». Друкувався у «Киевском телеграфе».

У 2008 році — головний редактор ділового тижневика «Ваші гроші».

Від 2009 — головний редактор книжкового видавництва «Новий колір».

У 2015—2017 роках — військовослужбовець контрактної служби Збройних Сил України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталия Малярова

    🙏

keyboard_arrow_up