У Тернополі чоловік побив дружину свого покійного брата

У Тернополі чоловік побив дружину свого покійного брата
  • Родичі проживають під одним дахом.
  • Чоловік у нетверезому стані, наніс жінці тілесні ушкодження.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження щодо жителя Тернополя за побиття родички.

Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

Правоохоронцям надійшло повідомлення від 20-річної тернополянки про те, що її дядько вчинив конфлікт та побив її 47-річну матір. На виклик виїжджала мобільна група з протидії домашньому насильству.

Відео дня

На місці події поліцейські виявили чоловіка, який поводився агресивно та перебував у нетверезому стані. З’ясувалося, родичі проживають в одній квартирі і чоловік неодноразово раніше вчиняв домашнє насильство.

Правоохоронці провели з кривдником профілактичну бесіду. Йому винесли терміновий заборонний припис, згідно із яким він мав покинути місце проживання на 10 діб. Проте чоловік знехтував забороною та наступного дня навідався до квартири. На правопорушника поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

Також за фактом побиття родички дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження). У жінки медики діагностували травму руки та обличчя.

Задля безпеки потерпілої поліцейські супроводили жінку до іншого місця тимчасового проживання.

«Щодоби співробітники мобільної групи здійснюють 5-7 виїздів на повідомлення про домашнє насильство у Тернополі. Не усі факти завжди підтверджується, проте кожне звернення потребує негайного реагування та перевірки», — розповідає начальник мобільної групи з протидії домашньому насильству Галина Гуменюк.

Якщо ви стали жертвою домашнього знущання — не замовчуйте, звертайтеся до поліції за телефоном 102.

Довідка:

  • Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, а так само невиконання термінового заборонного припису особою, стосовно якої він винесений, або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про місце свого тимчасового перебування в разі винесення такого припису, тягнуть за собою накладення штрафу від 170 до 340 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.
  • Умисне легке тілесне ушкодження карається штрафом до 850 гривень або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

 Читайте також:

Постійно б'є та знущається: на Тернопільщині домашнього насильника можуть взяти під варту

На Чортківщині жінка забила палицею колишнього чоловіка на очах у 15-річної доньки

У Тернополі чоловіку спалили авто, бо він не погодився залишити дівчину

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up