У Тернополі другокласника спіймали за графіті

У Тернополі другокласника спіймали за графіті
Вік графітників-вандалів у Тернополі знижується. Зазвичай фасади будинків нищать юнаки 18-20 років. А минулого тижня за це незаконне заняття міліціонери затримали дев’ятирічного хлопчика.



 - Другокласник однієї з тернопільських шкіл розмальовував стіни будинку на вул. Миру, - повідомив начальник сектору зв’язків із громадськістю обласної міліції Петро Колісник. Школяр “працював”, коли надворі вже було темно. Правоохоронці відібрали в нього балончики з фарбою та провели з ним та його батьками роз’яснювальну бесіду. Також батьків хлопця чекає адмінпокарання. 
 Нагадаємо, молодих тернополян неодноразово затримували міліціонери за пошкодження малюнками графіті фасадів будинків. Та навіть штафи графітників не зупиняють. Проблема пошкодження стін будинків існує і надалі, визнають міліціонери. Приміром, наприкінці березня, 21-річний тернополянин увечері намагався розмалювати фасад школи на вулиці Юності. У цій школі, як зізнався чоловік, він раніше вчився. Проти порушника склали адмінпротокол. Адміністративна комісія при міській раді, котра займається графітниками, присудила чоловікові сплатити мінімальний штраф, передбачений за це порушення. Члени комісії зважили на те, що тернополянин за власний кошт повністю відновив зіпсований фасад школи.
Правоохоронці наголошують, що за нищення фасадів будинків, графітникам загрожує штраф – 340-1360 грн.
До слова, офіційним місцем для малювання графіті є стіна паркану на вул. Вояків Дивізії “Галичина”. Її влада виділила декілька років тому. Причому, аби легалізувати мистецтво графіті у місті та знизити вандалізм, міськрада навіть оголосила конкурс графіті, результати якого вже мають бути у травні.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    Бідні діти! Не чіпайте їх, най малюють де хочуть! То їх творчість! За третього рейху теж "нестандартних" художників гнобили. І в нас зараз так само

    Anonymous reply Anonymous

    А це все Іра, через те, що ми всі далеко відійшли від приРОДи та всього приРОДнього. Понабудували залізобетонних халуп, помалювали в N-колір, а коли пташка наКАкакає на авто взагалі істерика. Та за графіті людішькі руки готові пообгризати Менше споживайте дарагіє маі. А то випускають токсичне сміття, а потім верещать, коли його потрібно прибрати. Естети недобиті. А той хто в цій прогнившій системі намагається фарбою замалювати всі стіни в один колір ніколи не зрозуміти, чому людині в 2 му класі наКАкати на вашу "естетику" в один файний колір. Це дитячий німий протест. А як би їм дали вогнемет чи АК 47?

    Anonymous reply Anonymous

    100%! То протест проти системи! Ми теж малюємо і намагаємося своїми гаслами достукатися до байдужих людей І будемо робити так і далі, поки не дійде!
  • Anonymous

    З такого віку все починається. В кожному дворі поставити стіни і нехай малюють, фарби дорогі, батьки гроші мають.. На вулиці вояків дивізії СС Галичина ніхто малювати не хоче.
  • Anonymous

    Другокласники просто не вміють тікати від міліції... От і попадаються... А ті покидьки які розмальовують фасади ні чим не гірші за тих, хто обклеює стовпи і будинки оголошеннями... Судити таких треба, на облік ставити, кожного дня відмічатися, і штрафувати мінімум по 5000 грн., та й то після відшкодування збитків не однієї змарнованої стіни(чи її частини), а після того, як всю будівлю перефарбують.
  • Anonymous

    центральний стадіон тільки побілили ще невисохла мабуть побілка вже якась курва якусь фуєту намалювала зі сторони парку ........чесно кажу ЗЛОВЛЮ буду пізд...ти поки дурь з голови не вибю

    Anonymous reply Anonymous

    У Тернополі другокласника спіймали за графіті--- добре жи за графіті а не за ...

    Anonymous reply Anonymous

    ... а не за яйка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up