У Тернополі ліквідували нарколабораторію, де амфетамін варили з ртуті, спирту та оцту (ФОТО. ВІДЕО)

У Тернополі ліквідували нарколабораторію, де амфетамін варили з ртуті, спирту та оцту (ФОТО. ВІДЕО)
  • У Тернополі спритники варили амфетамін з ртуті, спирту, оцту та інших прекурсорів, які негативно впливають на організм людини.
  • Таких лабораторій, кажуть правоохоронці, на території Тернополя ще не було. Фігуранти варили амфетамін за рецептами, знайденими в інтернеті. 

 

Нарколабораторію з виготовлення амфетаміну у Тернополі ліквідували оперативники Управління стратегічних розслідувань, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Наркотичні речовини у твердих, рідких, кристалічних та порошкоподібних формах, спецобладнання для виготовлення синтетичних наркотиків, ваги, засоби для фасування, гроші, довідники з адресами та два автомобілі - усе це під час п'ятнадцяти санкціонованих обшуків вилучили оперативники Тернопільщини. 

За  повідомленням прокуратури області, За результатами проведення обшуків за місцем проживання фігурантів справи  вилучено спеціальне обладнання для виготовлення наркотичних засобів, гроші, одержані злочинним шляхом на суму понад 100 тис грн, мобільні, особисті записники зловмисників з інформацією про покупців та автомобілі «Ford Transit» і «BMW».

Відео дня

Виявили та знешкодили нарколабораторію з виготовлення амфетаміну працівники управління стратегічних розслідувань спільно з слідчими ГУНП в Тернопільської області та бійцями спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

За словами начальника УСР Василя Джиджори, підозрювані – п'ятеро уродженців Тернопільщини. Організатор незаконного бізнесу - раніше судимий за вбивство тернополянин. У спільники чоловік взяв друзів та родичів, які неодноразово притягувалися до відповідальності за наркозлочини. Кожен учасник нарколабораторії виконували чітко поставленні завдання. 

За даними слідства, тернополянин разом із співмешканкою обладнав підпільну нарколабораторію в орендованій квартирі. До збуту виготовленого там амфетаміну залучив ще кількох спільників, теж жителів Тернопільщини.

- Впродовж 2019 - 2020 років в рамках кримінального провадження здійснювалося документування злочинної групи з ознаками організованості, яка впродовж всього часу займалася виготовленням та збутом психотропної речовини - амфетаміну та інших наркотичних засобів. 

Учасники групи, каже Василь Джиджора, для облаштування нарколабораторії знайшли відповідне приміщення в межах Тернополя, яке добре провітрювалося, облаштували його та розпочали виготовлення заборонених небезпечних психотропних речовин. 

- Об'єми нарколабораторії були досить суттєвими, масштаби виготовлення наркотичних речовин ми встановлюємо. Але можу сказати, що це багато і попередньо ми намагаємося підрахувати кількість, яку вони виготовляли за місяць. 

Безпосередньо за виробництво та збут наркотичного засобу відповідав організатор та двоє спільників, допущених до даного процесу. В подальшому готові наркотичні речовини інші співучасники реалізовували наркозалежним особам Тернопільської області.

За грам готового амфетаміну просили шістсот гривень. Гроші покупці перераховували на картки підставних осіб. 

- Інгредієнти учасники замовляли через інтернет, а отримували на одному із поштових відділень обласного центру на прізвища неіснуючих людей, - каже слідчий ГУНП в Тернопільській області Богдан Бондар. 

Амфетамін варили з ртуті, спирту, оцту та інших прекурсорів, які негативно впливають на організм людини. Саме такі наркотики вживав і житель Тернополя Юрій. Чоловік каже, що синтетичні наркотики за два роки зруйнували повністю його тіло та обличчя. 

- Наслідки можете бачити зараз. Два роки я ним коловся. Це кислота - це колете в вену кислоту. і я був не те що жовтий, я був чорний. За 2 роки він мене повністю з'їв. Імунітет був в мінусі. Любий нежить міг загнати до гробу. В мене зуби почали самі випадати і утворювалися ями. Через дірку пішло зараження кістки челюсті верхньої. Щелепа почала гнити.

 

Таких лабораторій, каже Василь Джиджора, на території Тернополя ще не було. Фігуранти варили амфетамін за рецептами, знайденими в інтернеті. 

22 квітня організатора та двох учасників угруповання правоохоронці затримали згідно статті 208 КПК, ще двом співучасникам групи готується підозра згідно частини 2 статті 307 ККУ. Триває слідство. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Катя Марінова

    А шо з братами бізнесменами?
  • Герман Губайдуллин

    А де калькуляція?))
  • Анонім

    А баригу Крамара ще тримають,чи вже відпустили?як раз нове поповнення бариг.

    Богдан Богданович reply Анонім

    Мені казали шо вжі ходять на волі. Але то так, баба бабі говорила
  • Олександр Гудзь

    Мабуть не поділилися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up