У Тернополі “накрили” велику партію нелегальних “Айфонів”

У Тернополі “накрили” велику партію нелегальних “Айфонів”

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області ліквідували схему незаконного ввезення та продажу техніки відомих торгових марок.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

“В рамках проведення операцій «Мережа», «Рубіж-2018» та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.212, ч.3 ст. 229 КК України було встановлено групу приватних підприємців, які здійснювали реалізацію техніки відомої торгової марки (мобільні телефони, планшети, ноутбуки, навушники, годинники) на території Тернополя та Тернопільської області, а через мережу Інтернет – по всій території України.

Відео дня

Замовлення від клієнтів на придбання техніки приймались через спеціалізовані сайти в мережі Інтернет, акаунти у соціальних мережах та акаунти на платформі онлайн-оголошень.

Техніку купували закордоном за іноземну валюту та доставляли на митну територію України подрібненими партіями через міжнародні поштові відправлення.

При цьому фігуранти не відображали вказані операції в бухгалтерському та податковому обліку,внаслідок чого не сплатили до бюджету більше 1 млн. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів, а також незаконно, без дозволу власника, використовували торговий знак виробника техніки при оформленні місць реалізації.

На підставі ухвал суду проведено обшуки в місцях зберігання та реалізації техніки та за адресами проживання фігурантів. За результатами обшуків вилучено та передано на відповідальне зберігання 510 мобільних телефонів, 46 планшетів, 4 ноутбуки, 20 навушників, 28 годинників, 82 тис. грн. готівкою у національній та іноземній валюті, чорнові записи, бухгалтерські документи.

Всього вилучили на суму більше 5,7 млн грн”, – написав посадовець.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • supermen

    ,,органи,, займаються ху...ею, порушення авторських прав та інше, Україна займає 3 тє місце після Росії і Польщі по цих справах, а 60 % держустанов використовує неліцензійне програмне забезпечення, тай справи не зовсім законно відкриваються, хто виступить законним правовласником ? apple ? чи адвокат підставний з Києва з ксерокопіями типу оригінальних документів....... розводняк на гроші!!! не платіть їм ніх....я. йдіть на суд і визивайте правовласників, цікаво хто приїде ?
  • Бульба

    Мені це чомусь схоже на показуху. Якось все дуже грамотно зроблено. Ну і, нібито, структури працюють, заодно і реклама безкоштовна - плати податки і будеш в шоколаді))
  • Олександр

    Єбать Вагатович попав, тупо так Ilovephone накрили
  • Po Dorozi

    Скоро буде невигідно купляти в Інтернеті. І кому від того гірше?
    Сьогодні тішитесь, що накрили підприємця, завтра будете плакати, що вивалили купу грошей в офіційному магазині.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up