На Тернопільщині викрили банду, яка підробляла документи та торгувала ними (ОНОВЛЕНО)

На Тернопільщині викрили банду, яка підробляла документи та торгувала ними (ОНОВЛЕНО)

На Тернопільщині затримали групу ділків, які займалася виготовленням та реалізацією підроблених документів та  захисних голографічних елементів. 

У ході досудового розслідування було встановлено, що свою діяльність організатор злочинного угруповання – 23-річний житель Запорізької області  розпочав у серпні 2019 року. У спільники взяв ще чотирьох осіб: свою землячку - 33-річну матір п’ятьох дітей, 24-річного жителя Миколаєва, 31-річного киянина та 26-річного жителя Івано-Франківщини.

 

Відео дня

 

Незаконний бізнес з виготовлення та реалізації підроблених документів та захисних голографічних елементів  приносив чималі доходи зловмисникам. За посвідчення водіїв та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів ділки брали від п’яти до двадцяти тисяч гривень. Серед клієнтів були жителі Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Хмельницької, Київської, Миколаївської областей.

 

 

Дільницю з виготовлення підробок організатор злочинної групи розмістив у власному помешканні. Кожен з його спільників виконував свої ролі у протиправній діяльності. Приміром, житель Франківщини та киянин шукали потенційних клієнтів, 24-річний житель Миколаєва займався  обробкою фотографій та друком документів, допомагала йому у цьому  єдина жінка у зграї. Також серед обов’язків багатодітної матері була відправка підробок замовникам через Нову пошту. 

 

У ході досудового розслідування було проведено 15 санкціонованих обшуків та 16 оглядів на території Івано-Франківської, Запорізької, Одеської, Миколаївської областей та м. Києва, за результатами яких в учасників групи вилучено обладнання для виготовлення підроблених документів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, велику кількість стрічок та плівок із голографічними захисними елементами, банківські картки, грошові кошти, чорнову бухгалтерію.

Організаторові та чотирьом учасникам злочинного угруповання оголошено підозри за ч.3 ст.28 ч.3 ст.358, ч.2 ст.199 Кримінального кодексу України. Долю зловмисників вирішить суд, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up