У Тернополі викрили злочинне угрупування, яке підробляло документи

У Тернополі викрили злочинне угрупування, яке підробляло документи

Угрупування протягом 8 місяців вело незаконну діяльність та масово виготовляли підроблені документи. За це отримували від замовників від 5 до 20 тисяч гривень - саме стільки коштували підробки. Продаж здійснювали через інтернет.

За словами правоохоронців, організував бізнес уродженець Запоріжжя. Він у власному будинку облаштував підпільний цех з виготовлення документів. У спільники взяв ще сімох осіб, серед яких як  були українці, молдавани та представники ромської національності.

Оголошення про виготовлення документів, а саме: посвідчень водія, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, паспорти громадянина України, ID-картки, дипломи про освіту, медичні довідки для водіїв, а також про виготовлення номерних знаків розмістили в мережі інтернет.

Відео дня

Як з'ясувалось у ході розслідування спільники працювали на території Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Київської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей. Переписку з клієнтами вели через соціальні мережі. 

У кожного була своя функція: один приймав замовлення, інший оформляв та обробляв усю інформацію, ще один фахівець виготовляв посвідчення.

Готові замовлення клієнти отримували через поштові відправлення і одразу розраховувалися за роботу.

Виготовляли підроблені документи на високоякісній оргтехніці, а також використовували плівку з захисними голографічними елементами. Відрізнити підробку від оригінального документа було фактично не можливо, кажуть правоохоронці.

15 січня працівники Тернопільського управління ДВБ НП України, управління стратегічних розслідувань, спільно з бійцями КОРД, слідчими управління в Тернопільській області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури Тернополя провели одночасно 34 обшуки в семи областях України, де працювало угрупування.

У ході спецоперації вилучили комп'ютерну техніку, голографічні взірці, пластикові картки, бланки, мобільні телефони та сім-картки. Опрацьовують оперативники і документи з переліком клієнтів-замовників.

Слідчі Тернопільського відділу поліції оголосили підозру п'ятьом фігурантам незаконного бізнесу. Двом учасникам злочинного угрупування суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Щодо інших трьох ведуться судові слухання.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up