У Тернополі власник спортзалу організував наркобізнес: як затримували злочинців

У Тернополі власник спортзалу організував наркобізнес: як затримували злочинців
  • Наркотики, зброю, набої, гроші, мобільні телефони, автомобілі та особисті записники - усе це вилучили оперативники в ході проведення масштабної спецоперації, яка тривала на території трьох областей, повідомляє керівник ГУНП області Олександр Богомол. 
  • Угрупування зловмисників на території Тернопільщини працювало впродовж кількох років. А 23 січня одинадцять осіб вдалось спіймати.

За попередніми даними, у день такий бізнес приносив від 25 до 50 тисяч гривень.

- Наркотиків на вулиці міста Тернополя стане менше, ми понад пів року намагались їх зловити. Ці злочинці налагодили протиправну діяльність і мали дуже гарний прибуток, - каже очільник прокуратури області Петро Бойко. - В межах документування можемо говорити про 11-ть осіб, коло яких встановлюється. Підготовлені клопотання про обрання запобіжних заходів.

Як коментує очільник прокуратури, вилучили понад кілограм робочої партії наркотиків. 

Відео дня

- Це не були запаси, а партія, яка розходилась за невеликий термін, - каже Петро Бойко. - Зараз досудове розслідування проводять,проведення слідчо-розшукових дій продовжується із метою встановлення об’єктивної дійсності. При затримані задокументовано факт опору однієї із осіб. 

Затримали дев'ять осіб і вилучили понад кілограм наркотиків

23 січня в Тернопільській, Хмельницькій та Київських областях співробітники управління стратегічних розслідувань спільно із працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки, відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (відділ детективів), управління патрульної поліції, управління протидії наркозлочинності, слідчого управління, управління «КОРД» та СБУ, за процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області одночасно провели 70 обшуків. 

Дев'ятьох осіб затримали відповідно до статті 208 КПК. Вирішується питання про оголошення підозри за статтею 307 частина 2 ККУ, за статтею 309 частина 2 ККУ та обрання міри запобіжного заходу одинадцятьом членам угрупування. 

- Впродовж останніх шести місяців оперативники його підрозділу разом зі слідчими ГУНП та детективами документували групу осіб, яка виготовляла та розповсюджувала наркотичну речовину - метамфетамін, - каже начальник управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Василя Джиджори. 

Організатор бізнесу - тридцятип'ятирічний житель Тернополя-власник одного зі спортклубів. Підбором кадрів займався найближчий товариш керівника. В його обов'язки входив пошук надійних людей, які б не лише розповсюджували наркотики, але й могли захистити підлеглих у разі будь-якого нападу. Серед помічників були відвідувачі спортивного залу, коментують правоохоронці. 

- У ході  санкціонованих обшуків, одночасно проведених на території трьох областей, вилучено понад кілограм наркотиків та психотропних речовин у твердих, кристалічних , порошкоподібних та інших формах, зброю, боєприпаси, готівкові кошти у національній та іноземній валюті, засоби зв’язку, - розповів прокурор області Петро Бойко.

У день злочинці заробляли від 25 до 50 тисяч гривень

Всі учасники угрупування - люди віком від 20 до 33 років. Вони отримували від організатора метамфетамін і займалися його продажем. 

- Під час оперативних заходів правоохоронці встановили шляхи надходження наркотичної речовини. Частину "солей" виготовляли у спеціально обладнаних гаражних приміщеннях, - каже Олександр Богомол. - Решту сировини, а також наркотики, закуповували у мешканців Хмельницької області. 

- У ході розслідування стало відомо, що дане угрупування на території Тернопільщини працювало впродовж кількох років. Їх неодноразово викривали правоохоронці, але учасникам вдавалося уникати покарання. Під час досудового розслідування буде перевірятися й причетність до злочину працівників правоохоронних органів, - стверджує т.в.о. начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки України Олександр Мерена. 

Організатор бізнесу відповідатиме перед законом за статтями, пов'язаними з виготовленням та розповсюдженням наркотиків, а також згідно статті 345 частина 2 ККУ - Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Під час затримання чоловік наніс тілесні ушкодження працівнику поліції.

Триває слідство.

Читайте також На Тернопільщині група з 11 осіб збували наркотики через «Телеграм»
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Кореспондент Українець

    Найбільш провальна операція , ТРУСА -Васьки Джиджори , Балбеса -прокурора Петьки Бойко і Бувалого - Олька Богомола , в порівнянні з іншими містами Ураїни , ( Житомиром , Львовом , Києвом ) Ці клоуни зловили дві бригади наркоторговців в Тернополі . І на всіх знайдено близько ОДНОГО кілограма наркотиків ???!!! СУПЕР ОПЕРАЦІЯ , мої поздоровлення вам трутням !!! З матеріалів слідства , досі не найдено джерела постачання , мільйонів від неправомірних продажів , складів , нарколабораторії - ДЕ ЦЕ ВСЕ ??? Київ Тільки відзвітував , про захоплення двох банд і вилученнням близько тони героїну , на суму 25 міліонів доларів , Житомир відзвітував , про вилучення близько 400 кг опіатів , Львівські вилучили героїну на 1,5 млн доларів в величезних ящиках !!! Було викрито величезні склади , а також гігантські лабораторії з прекурсорами ! А Наші Тернопільські КЛОУНИ відзвітували знайденим ОДНИМ кілограмом “РОБОЧИХ" солей !!! А не робочий товар де ? Випарувався ? Да были демоны , но самоликвидировались !!! Олько Богомол на перенсконференції сказав - джерела постачання будуть встановлені слідством ! І це після піврічного слідкування ??? ( был бы клиент , а статья найдётся ) Подивіться свіжі відео затримань в інших областях !!! Там , тре було трактора , щоб все забрати ! А Подивіться на роботу наших трутнів ! Якісь тугрики нафоткали , по долару і п’ять ! А опіатів з відео і фото , це просто сміх ! Дві жмені розфасованих малих - пяти грамових пакетиків , на відео і фото ! Провал !!!! Посилання на джерело: https:
  • Ukr Journalist.

    В Україні планують запровадити відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої або маніпулятивної інформації. За маніпулювання суспільною свідомістю та замовлення такого маніпулювання парламент планує запровадити як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.  

    Брехливі журналісти, готуйтеся до відповідальності !!!

    UpToNoGood reply Ukr Journalist.

    Не пишіть маячню. Журналісти цитують коментар керівника ГУНП області Олександра Богомола. От до нього запишіться на прийом, і розбирайтесь.
  • Ukr Journalist.

    Коли вже ті журналісти почнуть правду писати? спортсмени причетні до наркотиків так само як російський журналіст Іван Голунов https://youtu.be/uh3AMoTRGZ4

  • Богомол

    Канешно не посадять, вийде дуже скоро і вас всхі гандонів буде дальше в рот їбати , далбайобів таких кончених
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up