Затримали продавця амфетаміну зі стажем, який «підсадив» на наркотики неповнолітню

Затримали продавця амфетаміну зі стажем, який «підсадив» на наркотики неповнолітню
  • 40-річному тернополянину, схоже, не цікавий ніякий інший бізнес, крім наркотичного.
  • Чоловіка вже втретє затримують за незаконну наркоторгівлю.
  • Чи вдасться «бізнесмену» знову відкупитись заставами за свій злочин?

Правоохоронці Головного управління Нацполіції у Тернопільській області розповідають, що наркоторговець раніше був затриманий за збереження та продаж амфетаміну вже двічі – у 2018 та 2022 роках. Тоді злочинця відпускали під застави у 200 та 300 тисяч гривень.

Після того, як чоловіка звільнили у травні минулого року, він опинився під пильним оком працівників управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області. Начальник УБН Михайло Димида коментує, що «наркобізнесмен» одразу ж взявся за старе. Він намагався працювати підпільно, щоб знову не потрапити за грати.

Відео дня

Документувати незаконний бізнес тернополянина працівники УБН, спільно зі слідчими та представниками відділу кримінального аналізу, розпочали ще у вересні минулого року. Цього разу підозрюваний взяв до своєї команди двох помічників – товариша і 17-річну дівчину. Вони забирали товар з поштових відділень. Натомість організатор незаконного бізнесу розплачувався з ними амфетаміном. Зовсім юна дівчина «підсіла» на наркотики, тому зараз лікується в реабілітаційному центрі.

Амфетамін тернполянин продавав з рук в рук тільки перевіреним покупцям – жителям області. Робив це в орендованому гаражному приміщенні. Тут дозволяв і «ловити кайф» своїм клієнтам.

21 березня у помешканні та гаражі підозрюваного оперативники провели обшуки під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури. До роботи залучалися і кінологи. У наркоторговця виявили та вилучили розфасованого товару на понад 25 тисяч гривень. 

Чоловіка затримали відповідно до статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України (Затримання уповноваженою службою). Тернополянину оголосили підозру згідно з частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Довідка:
Стаття 307 Кримінального кодексу України: Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.
Частина 2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини.
Покарання: позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» писали, як уродженець Тернопільщини зберігав наркотики та зброю серед трун і вінків. Розповідали і про те, що судитимуть правоохоронця, який організував нарколабораторію прямісінько в гаражі.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (82)
  • Брови Тернопіль Єва Костюченко

    Скільки можна травити молодь наркотою..не вже немає інших,чесних шляхів заробітку окрім цього,щоб з перших разів не дійшло треба ще третій раз сісти за грати. Співчуваю.
  • Irina Antonychuk

    Поділиться тай закриють  справу
  • Анна Кабалюк

    Ну затримали тай за гроші відпустять у нас так може в кого позичив
  • Ірина Жижіна

    Правильно кажуть, не покаране зло породжує нове

keyboard_arrow_up