У Тернополі затримали рекетирів, які кілька років тероризували перевізників західної України (ФОТО. ВІДЕО)

У Тернополі затримали рекетирів, які кілька років тероризували перевізників західної України (ФОТО. ВІДЕО)
  • Від 300 до 500 євро - таку суму щомісяця повинні були сплачувати приватні перевізники західного реґіону.
  • Рекетирством зловмисники займалися на території Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Франківської та Закарпатської областей.

Рекетирів, які кілька років тероризували перевізників західної України, затримали співробітники управління стратегічних розслідувань Тернопільщини. Гроші вимагали уродженці Львівщини за так зване "покровительство", повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

За словами начальника управління стратегічних розслідувань Василя Джиджори, незаконний бізнес організував житель Львівської області, 1970 року народження. У спільники взяв собі двох товаришів. Тріо вимагало гроші у людей, які займалися транспортними та пасажирськими перевезеннями в країни західної Європи.

- В ході проведених оперативних заходів стало відомо, що дана злочинна група працювала з 2017 року. Вони, погрожуючи насильством та знищенням майна потерпілих, вимагали у перевізників гроші. Ціна залежала від кількості здійснених рейсів.

Відео дня

В даному злочинному угрупованні, каже Василь Джиджора, були чітко розподілені обов'язки: організатор розробив саму схему та координував її, а двоє інших відповідали за контроль над перевізниками, за погрози та вибивання коштів.

Рекетирством львів'яни займалися на території Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Франківської та Закарпатської областей.

Ліквідувати дане злочинне угруповання взялися працівники УСР спільно з слідчими Нацполіції Тернопільщини, бійцями КОРД під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури спільно із слідчими СУ ГУНП, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України в області, затримано трьох осіб за фактом вимагання 5000 євро від перевізника, що здійснює регулярні рейси до Італії. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, троє жителів Львівської області систематично вимагали від підприємців, які займаються міжнародними автоперевезеннями, по 75 євро з кожної поїздки, за нібито безпечний маршрут та відсутність поборів від інших осіб. Один з власників автобуса відмовився платити рекетирам, отож йому нарахували 5000 євро «боргу». У разі несплати коштів зловмисники погрожували потерпілому знищенням майна.

Правоохоронці затримали вимагачів у пoрядку ст. 208 КПК Укрaїни. Їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 189 КК Укрaїни (вимoгa передaчі чужoгo мaйнa з пoгрoзoю пoшкoдження чи знищення мaйнa пoтерпілoгo, вчинене зa пoпередньoю змoвoю групoю oсіб). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою. 

Встaнoвлюються інші фігурaнти кримінaльнoгo прoвaдження. Тривaє дoсудoве рoзслідувaння. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вася

    Окей
  • вуйко

    бійці!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up