У Тернополі розгромили та спалили табір ромів

У Тернополі розгромили та спалили табір ромів
  • Близько 22:00 на "102" жінка повідомила про стрілянину та побиття на лінію.
  • Вона заявила, що на неї та односельчан напала група невідомих – приблизно 15 чоловік.
  • Молоді люди стріляли, кричали та намагалися їх побити.
  • Постраждалі втекли від нападників. На місце виклику виїжджали поліцейські.

- Потерпілі – представники ромської національності. Вони жили у наметах за Тернополем, а саме навпроти цукрового заводу, що у смт. Велика Березовиця, -повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.  - У таборі мешкали як дорослі, так і діти. На момент нападу там перебувало семеро дорослих та тридцять троє дітей. До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області. На прожиття заробляли збором та здачею металобрухту.

Відео дня

- Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу – це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині, - каже Олександр Богомол.

Потерпілі стверджують, що вони на вогнищі готували вечерю, коли забігла група людей і пролунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Під час сутички загорілися намети.

Читайте також: Невідомі з битами хотіли розігнати циганський табір. Їх затримала поліція

 

На пошуки ймовірних нападників виїжджали патрульні поліцейські та група реагування патрульної поліції. За півтора кілометра від місця події правоохоронці зупинили групу осіб. Їх запросили у Тернопільське відділення поліції. З місця дебошу вилучили гільзи, ймовірно від пневматичної зброї.

Поліцейські опитують людей. За медичною допомогою ніхто не звертався. Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 296 частина 4 ККУ – Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Анонім

    Правильно зробили ,що вигнали , то є сама гнила нація .Ще  Гітлер в свій час хотів їх знищити . Займаються здачею металу ,а метал де ці с.....и беруть . По цвинтарях лазять і крадуть металеві таблички ,а ровера теж тяжким непосильним трудом заробили та так само вкрали . Поліція чим займається ,та вони навіть бояться підійти до тих циган  .Біля автовокзалу ,що творилося ,що двоє патрульних не могли дати раду з тими циганами .У мене питання дубінки їм нах...... дали ,щоб ходити з ними і понти ганяти . А влада чим займається ,якщо вони такі гуманісти ,то хай їм збудують притулок ,відправлять на роботу тільки ось із притулку цигани  зроблять  туалет ,а працювати вони в життю не будуть оскільки це самі натуральні паразити . А якщо вони і смітять по всьому місту значить заставити всю ту шоблу в примусовому порядку за собою прибирати .
  • Українка Вікторія

    Треба було самих циган теж спалити!
  • Анастасія Сидорук

    А чим ті люди що таке зробили винні за циган?!опустилися нижче плінтуса!хіба це гуманно?!не дарма всі українців не люблять,бидло є бидло!
    Я не захищаю циган,але варварство це не вихід!

    Anonymous reply Анастасія Сидорук

    то беріть їх до себе на квартиру, за свій кошт вдягайте періть, вони працювати не хочуть

    Цьвєк reply Anonymous

    "Как много в человеке бесчеловечия" М.В. Гоголь.

    Anonymous reply Анастасія Сидорук

    До речі, чому так сталось, чому дійшло до такої розв*язки, винні лише поліція і місцева влада. А то конкретні особи і посади. От до них всі ваші претензії.

    Anonymous reply Анастасія Сидорук

    По-перше, то не варварство, а санітарна чистка.  Чи ви вважаєте, що той табір, то не варварство? Бруд, антисанітарія, щурі, всяка інша гидота? А брудне в лахмітті створіння, що лізе в автобуси, пристає на вулиці, то не варварство? А злодійня, обдурені і обікрані - то не варварство? Цигани, якщо вони члени суспільства, повинні жити за законами суспільства. Ні, то нехай йдуть туди, де їх такими приймуть.

    Цьвєк reply Anonymous

    Все це вірно,а вихід де?По вашому це собак перестріляти,перетравити,циганів перебити,перестріляти,залишитесь тільки ви успішні та щасливі на землі.А можливо треба вас зачистити санітарно,бо те брудне в лахмітті створіння завдяки вашій діяльності таким є?А воно таким не хоче бути.

    Игорь Мицько reply Цьвєк

    Вихід?  Ну коли з циганами приходить спалах крадіжок ,розповсюдження наркотиків від чого страждають без вийнятку всі. На вашу думку це нормально? Не такі вони і нещасні ... дай собаці кусок булки ти її кращий друг... дай те саме цигану почуєш багато нового про себе і про свою родину.

    Дивно напевно на Закарпатті немає землі. Бідні люди не мають що їсти. Кожен рік топить ..одне і теж остоп..діло

    Anonymous reply Цьвєк

    Для ДУЖЕ тупоголових - проблема циган і їй подібні, то проблема державних органів І поліції! Всі питання ДО НИХ! Для того і існує держава, щоб такі питання ВИРІШУВАТИ! Інакше будуть самосуди, підпали, погроми... Дійшло, дебільне? Мало того, маю підозру, що ця "спецоперація" ними ж і організована! Щоб так радикально то питання вирішити, бо ж нахрена їм заморочуватись і по-закону то робити. Один клопіт, а так раз, і є результат - цигани зникли в невідомому напрямку.

    Пустило reply Anonymous

    Щасливі та здорові люди не бувають жорстокими,їм це не потрібно,тебе залишається тільки пожаліти.

    Anonymous reply Пустило

    Скільки ж вас "щасливих" тупоголових. Так і не зрозумів, не дійшло, чи ідіота просто вмикаєш? Чи може з тих, що мав би то питання нежорстоко вирішити, а вийшло он як?
  • Кирило Прізвищенко

    Молодці теронополяни!
    Тільки до чого тут римляни? Чи румуни? Цигани це цигани.

    Олександр Книжник reply Кирило Прізвищенко

    але за ради справедливості мушу зазначити що знав як мінімум одного цигана, що пішов бороноти Україну.... ми з нього звісно прикол тягнули, що такого роду військ як "кіннота" в ЗСУ вже давно нема, але розвідник він відмінний... ясно, звичайно, що це виключення з правил, але вчиники таких особистостей заставляють трохи задуматися.... Хоча емоції новина викликала вкрай приємні))

    Українка Вікторія reply Кирило Прізвищенко

    Цигани самі себе так назвали. Тепер слово циган є табу. Толерантність,бля
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up