У центрі Чорткова викрили підпільний гральний бізнес

У центрі Чорткова викрили підпільний гральний бізнес
  • Незаконний гральний бізнес процвітав прямісінько у центрі Чорткова, в орендованому приміщенні
  • Любителі азартних ігор приносили організатору дохід до 40 тисяч гривень на добу.
  • Порушника спіймали на гарячому, тепер він відповідатиме перед законом.

Заклад для азартних ігор був облаштований в орендованому приміщенні. Працював в цілодобовому режимі, а потрапити туди будь-кому – зась. Доступ мали тільки перевірені клієнти, їх впускали через камери відеоспостереження.

Про особливості схеми незаконного грального бізнесу у Чорткові розповів начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області – Сергій Крета.

Відео дня

«Незаконну діяльність з проведення азартних ігор організував 42-річний житель Чорткова. До справи залучив трьох жінок, які виконували роль адміністраторів у закладі. Бізнес приносив чималий прибуток – за добу заробляли від 20 до 40 тисяч гривень. Відвідувачі робили ставки, сплачували кошти та отримували доступ до гри».

Злачне місце для ігроманів викрили співробітники обласного управління карного розшуку спільно з Тернопільською обласною прокуратурою.

Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські вилучили в ігровому закладі 21 системний блок, 63 монітори, 3 мобільних телефони, чековий апарат, майже 14 тисяч гривень, чорнові записи клієнтської бази та виручених коштів за добу.

У помешканні організатора підпільного бізнесу також виявили чимало цікавих доказів. У нього правоохоронці вилучили два ноутбуки, монітор, мобільний телефон, а також готівкові кошти: понад 224 тисячі гривень, 5 300 американських доларів та більше 6 800 євро. Ми порахували у гривнях і отримали близько 642 тисяч – сума загальних коштів, які зловмисник тримав у своїй квартирі.

Вилучену комп’ютерну техніку направлено на експертизу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 203-2 (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Тернополі «накрили» злочинну групу, яка організовувала підпільні гральні заклади у житлових будинках. Писали і про те, що правоохоронці виявили незаконний алоцех з мільйонним прибутком, що діяв на Тернопільщині.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up