У центрі Тернополя підрізали екс-депутата Ігоря Турського (оновлено)

У центрі Тернополя підрізали екс-депутата Ігоря Турського (оновлено)

Щойно в центрі Тернополя троє невідомих осіб, без попередження, нанесли ножове поранення Ігорю Турському, екс-депутату ТМР, та втекли.

Про це в одній з груп в «Фейсбук» повідомила тернополянка Тетяна Колеснік.

Нам вдалось поспілкуватись з Ігорем телефоном. Чоловік, як стало зрозуміло, дуже погано почувається і ледь говорить, проте запевнив, що живий. Сказав лише, що йому штрикнули в ногу. Хто це зробив - не знає. Спілкуватись більше Ігор був не в змозі - його терміново готують до операції. 

Відео дня

- Турського підрізали досить сильно, - пише на власній сторінці у "Фейсбук" побратим Ігоря Турського, теж екс-депутат міськради Іван Сороколіт. - У Центрі міста. Біля кафе "Лампа" (колишнє Ретро). Ігор йшов за сином в школу. Я був поряд з ним. Ми йшли поруч. Підбігла істота ззаду, "пирнула" з всієї сили стегно ноги і побігла.

Конфліктів не мали. Лише...

Відразу не зрозуміли, що відбулось, пише Іван.

- Свідки кажуть, що істота зашпорталась, планувала наносити удар по-іншому і промахнулась, - пише пан Сороколіт. - Було кілька свідків цього всього.
Кров ледь-ледь зупинив перехожий, наклавши джгут. Зараз Ігор на операції. Як я розумію - задіта аретрія. 
"Конфліктів ні з ким, окрім самі знаєте з ким, вже більше року ні я, ні Турський не маємо", - пише екс-депутат.

  • О 16.13 поступило повідомлення на лінію 102, що неподалік 3 школи невідомий наніс ножове поранення мешканцю Тернополя,  - повідомив начальник відділ комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції і «швидка». Медики доправили потерпілого до лікарні.

Зараз поліція опитує свідків, очевидців та постраждалого. Та вилучають відео з камер відеоспостереження, розташованих неподалік місця пригоди, повідомив Сергій Крета.

  • Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, - повідомив Сергій Крета.

Підбіг. Замахнувся. Вдарив і побіг

Ми розшукали тернополянина, який був свідком події, спробував наздоганяти нападника і допомагав надавати Ігореві першу медичну допомогу. Каже, Ігор Турський йшов разом з Іваном Сороколітом – фактично назустріч йому, Михайлові. Той побачив, що чоловіків хтось наздоганяє. Ще й подумав, - мабуть, привітатися.  

  • Він нічого не говорив, не кричав, - розповів Михайло Боровинський про нападника. – Просто підбіг. Добре замахнувся. Вдарив. І побіг у бік пам’ятника Шевченку. Я кричав до нього, побіг «напереріз», але чолов’яга в дуже добрій фізичній формі. Біг дуже швидко, тому я бачив, що не наздожену його. Не встигну. Він звернув і помчав у бік прокуратури.  

Михайло побіг до пораненого. Зараз, коли все залишилось позаду і є інформація, що життю Ігоря нічого не загрожує, навіть жартує: «Мені Ігор ремінь винен. Шкіряний». Саме ним туго перетягнули ногу Турського, аби не стік кров’ю до приїзду «швидкої».

Юридична довідка

Стаття 296. Хуліганство

1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, - карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

2. Ті самі дії, вчинені групою осіб, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов'язані з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, рік тому у Центрі міста побили тоді ще депутата Івана Сороколіта. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ivan

    Тільки чому поліція говорить про хуліганство, якщо навіть це відео демонструє спланований напад ?
  • Іван

    1.коли зривають з вух жінок прикраси в підворотнях будинків  -всі вже привикли,що це може бути...

    2.коли в школі легко можна купити наркоту,траву, нацвай  і все інше - всі вже знають,це норма сьогодення , це поки що мае бути...

    3. коли повно ломбардів і ігрових автоматів - приманок для зубожілих людей - всі дивляться на це,як має бути....

    а тут, підрізали ГЕРОЯ, який страшно переймається і бореться за простий люд, на полігоні депутатського ложа - а шуму, а воні скільки...

    коли ми перестанимо дивуватися тим клоунам з їхніми іграми, а звернемо увагу на справжні тривожні речі...?

    відповідь одна -коли це буде стосуватись особисто кожного,коли ці біди прийдуть до кожного в його квартиру...
  • Olekcandr Rimasevski

  • Ivan

    От Лисий і спалився. І депутаства позбавив. Тепер ще здоров"я

    Петро Білецький reply Ivan

    Турський не виконав своїх обовязків перед тими хто його фінансував, а бабки не повернув от і попередили. Або просто Надала хочуть підставити. Або хтось з активістів свободи вирішив відзначитись.

    Ivan reply Петро Білецький

    Лисий сам кого хоч кине! Точно Лисий. Ще і поліція відкриває справу по хуліганці, хоча з відео видно ЧІТКО СПЛАНОВАНИЙ НАПАД !!!

    Петро Білецький reply Ivan

    Ну зрадник він і є зрадник, от і зводять з ними рахунки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up