Убивця 32-річної Руслани, яку зарізали два роки тому, вини не визнав. Справа в апеляції

Убивця 32-річної Руслани, яку зарізали два роки тому, вини не визнав. Справа в апеляції
- Що ми пройшли за ці два роки – один Бог знає, - каже Марія Нагірна, мама убитої Руслани. – Як натерпілась моя Русланка від ката… Він вдарив її пляшкою по голові. Мордував. Встромив ножа у серце. Кажуть, що час лікує. Але наша рана чомусь не гоїться…
  • Апеляцію подали всі сторони процесу: і обвинувачений у вбивстві, і потерпіла сторона – мама загиблої, і прокуратура.
  • Як натерпілась моя Русланка від ката… Він вдарив її пляшкою по голові. Мордував. Встромив ножа у серце. Кажуть, що час лікує. Але наша рана чомусь не гоїться…

Руслані Бай з Нараєва, що на Бережанщині, яку два роки тому зарізав сусід, навіки залишиться 32 роки. Її мама, пані Марія, досі не знімає чорного вбрання та не може змиритись зі смертю доньки і з тим, що сиротою її залишилась 13-річна онучка.

У смерті Руслани звинуватили 26-річного Ігоря Риндяка, який жив по сусідству з родиною.

Відео дня

Справу зараз починають слухати в Апеляційному суді області. Сьогодні, 20 червня – саме напередодні другої річниці від дня трагедії, - мало відбутись перше засідання. Однак, справу перенесли, бо головуюча суддя – у відрядженні. Слухання планують розпочати 4 липня.

8 років – за вбивство сусідки

Зборівський райсуд 13 квітня визнав винним у смерті Руслани її сусіда і засудив до 8 років позбавлення волі. Однак обвинувачений у смерті сусідки своєї вини не визнав.

Апеляційні скарги подали усі сторони процесу – і обвинувачений, і мама убитої жінки, і прокуратура.

Нагадаємо, трагедія сталася 26 червня 2016 р. у селі Нараїв Бережанського району. Зниклу напередодні ввечері 32-річну жінку рідні знайшли вранці на присадибній ділянці мертвою. Колото-різана рана на грудях підтвердила, що смерть була насильницькою. Версій загибелі молодої жінки було декілька, проте поліцейським вдалося знайти незаперечні докази причетності до вбивства сусіда загиблої. Очевидці тоді розповідали, що у неділю, 26 червня, в родині підозрюваного цілий день пиячили - і вдома, і виїжджали на сільський ставок. Сусіди розповідали, що бояться навіть заходити на обійстя цього сімейства, адже родина не лише не благонадійна, а й з кримінальним минулим. Напередодні убивства з місць позбавлення волі вийшов батько зловмисника, а сам обвинувачений у смерті Руслани на момент убивства був умовно засудженим. Проблеми із законом чоловіки мали через наркозлочини.

Люди розповідали й про запальний характер тоді 24-річного зловмисника. Особливо, коли хильне оковитої. Того ж дня молодий чоловік випивав чимало. Тож цілком ймовірно, що сусідка, яка трапилась йому на шляху, чимось його роздратувала. Саме лезо господарського ножа встромив нападник у свою жертву.

Зниклу безвісти родичку брат шукав цілий вечір. Був і на обійсті вбивці, розпитував, чи не бачив хто її. Та зловмисник вперто мовчав. До приїзду поліцейських намагався приховати сліди злочину, навіть власну версію вбивства придумав, вказавши на колишнього чоловіка загиблої.

Мав би покутувати все життя

У поліції тоді відпрацьовували кілька версій, але зібрані докази свідчили, що до вбивства причетний саме сусід загиблої. Чоловік, щоправда, одразу не зізнавався, але згодом, зрозумівши, що всі спроби заплутати слідство марні, написав явку з повинною.

З вироком Зборівського райсуду, яким його визнано винним у убивстві Руслани, Ігор не погодився і вини не визнав.

  • За жорстоке мордування 8 років? Вбивця нашої Русланки мав би покутувати все життя, - Марія Нагірна, мама убитої Руслани, витирала сльози і не могла стримати емоції, щойно почула вирок. – Прокурор просив 15 років ув’язнення, я просила щонайменше 15. Але судді вирішили по-своєму…

Мати убитої переконана, що вирок занадто м’який. І обвинувачений у вбивстві невдовзі вийде на волю. Він досі не покаявся і не жодного разу не попросив пробачення.

  • Що ми пройшли за ці два роки – один Бог знає, - каже Марія Нагірна. – Як натерпілась моя Русланка від ката… Він вдарив її пляшкою по голові. Мордував. Встромив ножа у серце. Кажуть, що час лікує. Але наша рана чомусь не гоїться…

До речі

Рівно через рік після убивства Руслани, 26 червня 2017 р., у Вишнівці убили та зґвалтували в неприродній спосіб 17-річну Іринку Мукоїду. Ця історія набула неабиякого резонансу. Поліція затримала підозрюваного – майже однолітка убитої Василя Гнатюка. Справа зараз у суді.    

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up