Матері заборонили бачитися з дітьми: нові подробиці у справі про побитття двох хлопчиків

Матері заборонили бачитися з дітьми: нові подробиці у справі про побитття двох хлопчиків
  • Двоє дітей з Тернопільського району – 2020 і 2023 років народження – 12 лютого опинилися в лікарні з серйозними побоями.
  • Поліція підозрює у вчиненому співмешканця їхньої матері.
  • «20 хвилин» дізналися про стан малечі і що з ними буде далі.

Двоє малолітніх хлопчиків 12 лютого опинилися в лікарні з чисельними травмами, повідомляли раніше «20 хвилин». У нанесенні дітям тілесних ушкоджень поліція підозрює співмешканця матері.

Як встановили правоохоронці, це житель Тернопільського району, 2000 року народження. Мати дітей – мешканка Закарпатської області, залишила їх на чоловіка, а сама поїхала за кордон.

Є переломи

Дітей госпіталізували в Тернопільську обласну дитячу лікарню.

Відео дня

– До нас привезли таких діток. Вони перебувають в ортопедо-травматологічному відділенні. У них є травми. Допомога дітям надана у повному обсязі. Тривають слідчі дії у цій справі. Наразі це все, що ми можемо сказати, – 12 лютого, розповіла керівниця пресслужби лікарні Оксана Різник.

Як вдалося дізнатися «20 хвилин» у медзакладі, хлопчики з села Плотича Білецької громади.

За словами генерального директора Тернопільської обласної дитячої лікарні Григорія Корицького, до якого журналістка звернулась за коментарем 13 лютого, діти наразі у стані середньої важкості.

– Як можна побити таких маленьких діток? Вони у стані середньої важкості. У старшого є перелом шийки стегна, дуже сумна ситуація, – розповів Григорій Корицький.

У пресслужбі лікарні наголосили, що діти нічого не потребують та усім необхідним забезпечені.

– Хлопчикам надається відповідна медична допомога. За ними доглядають наші медичні працівники, – додала Оксана Різник.

Де матір?

Матір дітей вже приїхала з-за кордону, розповідає речник Нацполіції області Сергій Крета. Працівники поліції винесли їй терміновий заборонний припис – тобто заборонили бачитися й спілкуватися з синами.

– Буде створена комісія соціальних служб, яка працюватиме при міській раді, розслідуватиме умови проживання дітей й вирішуватиме, чи їх передаватимуть у притулок, – додав Сергій Крета.

Нагадаємо, як раніше повідомляли на сайті поліції, співмешканець, якого підозрюють у побитті дітей, заперечує своє жорстоке поводження з ними. Факт побиття хлопчиків правоохоронці внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 статті 122 Кримінального кодексу (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

 

Читайте також:

Численні гематоми та переломи: 23-річного чоловіка підозрюють у побитті двох маленьких дітей

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • 𝓛𝓲𝓵𝓲𝓬𝓱𝓴𝓪

    От урод🤬🤬🤬розумію,можливо той дибіл боїться війни чи тцк,і не йде на роботу нікуди,то мами мусіла сама заробляти на своїх дітей,ну але лишити дітей на Співмешканця то взагалі,щей таких маленьких,в світі бувають  страшні і рідні батьки не те що чужі,невже немає бабусі чи сестри з братом щоб хоч хтось міг за дітьми подивитися..
  • 𝓛𝓲𝓵𝓲𝓬𝓱𝓴𝓪

    От урод🤬🤬🤬розумію,можливо той дибіл боїться війни чи тцк,і не йде на роботу нікуди,то мами мусіла сама заробляти на своїх дітей,ну але лишити дітей на СПІІМЕШКАНЦЯ то взагалі,щей таких маленьких,в світі бувають  страшні і рідні батьки не те що чужі,невже немає бабусі чи сестри з братом щоб хоч хтось міг за дітьми подивитися..
  • Маша Маша

    Що це за мати що таких маленьких діток та щей на співмешканця залишили це страх цю мматір першу треба наказати
  • Olga Kin6

    😡🤬🤬🤬🤬

keyboard_arrow_up