«Ваша донька потрапила в ДТП»: тернополянка віддала аферистові в руки більше 3 тисяч доларів

«Ваша донька потрапила в ДТП»: тернополянка віддала аферистові в руки більше 3 тисяч доларів

Жінка віддала останні заощадження нібито на операцію для доньки.

2 серпня до тернополянки зателефонував невідомий. Він представився працівником медичного закладу одного з міст у Данії.  Повідомив, що її донька потрапила в аварію і у важкому стані потрапила до лікарні. Їй необхідно термінова операція.

Жінка одразу погодилася передати гроші незнайомцю, які той нібито мав перевести на рахунок лікарні, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Шокована тернополянка не стала розпитувати подробиць, бо ж донька справді перебувала за кордоном. Вона зібрала 2800 американських доларів і віддала незнайомцю, який незадовго після дзвінка постукав у двері квартири. Він запевнив, що одразу перерахує готівку, а вже через декілька хвилин зателефонував і сказав, що необхідно додати ще грошей, бо через конвертацію на оплату операції не вистачило. Жінка віддала останні заощадження — ще 200 євро.

Відео дня

Коли шахрай пішов, вона нарешті вирішила набрати номер доньки і лише тоді зрозуміла, що її ошукали. Жінка одразу зателефонувала в поліцію. 

Правоохоронцям вдалося оперативно встановити підозрюваного. Ним виявився 34-річний мешканець Донеччини. Чоловік в минулому вже судимий за шахрайські дії. Нових жертв шукав в різних містах, зокрема і в Тернополі.

Афериста затримали, а гроші вилучили. Поліцейські вирішують питання про оголошення йому підозри за ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно).

Наразі працівники поліції перевіряють затриманого на причетність до інших подібних злочинів. Слідчі дії тривають.

Довідка:

  • Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, карається штрафом від 51 тисячі до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що шахраї за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних виплат. Правопорушники проводять розсилку SMS-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям

 Читайте також:

Шахраї придумали новий вид афери, пов'язаної з виплатами переселенцям

Тернополянка віддала в руки шахраїв всі заощадження

У пенсіонерки з Тернополя шахраї видурили майже 60 000 гривень

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Бодя Олегович

    Похвально, але могла віддати на ЗСУ

keyboard_arrow_up