Партнер рубрики Події

Шахраї придумали новий вид афери, пов'язаної з виплатами переселенцям

Шахраї придумали новий вид афери, пов'язаної з виплатами переселенцям

Поліцейські застерігають жителів Тернопільщини від нового виду шахрайства, пов’язаного із виплатами матеріальної допомоги вимушеним переселенцям.

Шахраї за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних виплат. Правопорушники проводять розсилку SMS-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям, повідомляють поліцейські.

В SMS-ці шахраї дають посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням треба ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

Люди, після введення конфіденційних даних, автоматично передають їх шахраям. Після цього зловмисники привласнюють їхні гроші.

Відео дня

Від такої афери потерпів 38-річний чоловік. З його електронного гаманця аферисти зняли 7000 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські закликають громадян бути пильними. Наголошують, що інформацію, особливо щодо фінансових виплат, слід переглядати лише з офіційних джерел.

Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту — один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс.

Пам’ятайте, що не варто переходити за сумнівними посиланнями та вводити реквізити карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

Нагадаємо, що тернополянка хотіла працевлаштувати чоловіка закордоном, щоб він міг виїхати з України. Натомість втратила більше семи тисяч гривень, бо повірила аферисту.

 Читайте також:

Тернополянка заплатила аферисту 7400 гривень, щоб незаконно вивезти чоловіка закордон

Тернополянка віддала в руки шахраїв всі заощадження

Легкий заробіток: поліція застерігає краян від нового виду шахрайства

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач71

    Шахраї не тільки смски надсилають, але й телефонують до пенсіонерів нібито від укрпошти з пропозицією про оформлення виплат  і випитують особисту інформацію.

keyboard_arrow_up