Вбивство на Київській: під ранок тіло оголеного чоловіка без геніталій за ногу тягнули до смітників (фото 18+)

Вбивство на Київській: під ранок тіло оголеного чоловіка без геніталій за ногу тягнули до смітників (фото 18+)
Тіло чоловіка витягли з під'їзда і потягли до смітника
  • Сусіди роками потерпають від притону, який облаштувала Катерина у власній квартирі на першому поверсі. Люди стверджують, що жінка співучасниця. І бояться, що покарання не понесе.
  • У поліції кажуть: підозрюваного затримали, йому оголосили підозру. Проте причину смерті чоловіка, якому, як стверджують люди, відгризли чи то відірвали геніталії, не називають.
  • Так рано чи пізно мало статись, ви не уявляєте, в якому пеклі ми живемо вже два роки, – фактично за стіною зі справжнім притоном, з наркоманами, безхатьками, домом розпусти і алкоголіками, – мешканці багатоповерхівки, що на вул. Київська, 16, звернулись за допомогою до журналістів. – А зараз найбільше боїмось, що Катерина вийде сухою з води. Вона вже знову вдома. Її відпустили. Хоча, на нашу думку, вона є якщо не вбивцею, то співучасницею злочину. Чоловік загинув о 1 ночі. А вона спокійно лягла спати. І зранку допомагала тягнути тіло за ногу на смітник…

Нам довелось змінити імена героїв публікації, адже лишень розпочалось слідство у цій справі. Не називатимемо ми й чималої кількості деталей, якими поділились з нами місцеві, — аби не нашкодити слідству. Всі справжні дані є в редакції.

Біля будинку досі залишається чимало слідів від крові, хоча не раз йшов дощ і все мили двірники

Відео дня

На ньому – живого місця немає

Близько 6 ранку 2 вересня Іван, який допомагає місцевим та приглядає за порядком, побачив, як з під’їзду будинку тягнуть за ногу тіло оголеного чоловіка. На тому живого місця не було. Тіло тягнули у бік сміттярки, що поруч з заходом у під’їзд. Іван кинувся до заклопотаної парочки. Чоловіка вдалось впіймати, жінка вирвалась і втекла. А оголений чоловік вже щонайменше кілька годин був мертвим.  

Все це відбувалось в одній з багатоповерхівок на вул. Київській 2 вересня. Місцеві викликали поліцію – на місце прибула слідчо-оперативна група. Тіло від 6 ранку і майже до опівдня лежало біля виходу з під’їзду. І всім мешканцям довелось повз нього проходити. В тому числі і чималій кількості школярів, які того дня виходили до школи.

  • От так ми і живемо, найбільше шкода дітей і жінок – зараз вони дивились на труп, а раніше чого тільки не перебачили, завдяки Катерині, – каже один з мешканців Олег. – Ми вже не раз збирали загальні збори, аби дати раду цьому безладу. Викликів до поліції лише цього року – близько 70. І що – вона власниця квартири, і ніхто з нею нічого зробити не міг.

Катерина переїхала до своєї квартири близько двох років тому. Колись, пригадують сусіди, жінка працювала у місцевому водоканалі. Потім почала добряче випивати і чи то сама звільнилась, чи її звільнили.

Роками потерпають від сусудки

До цього у помешканні проживали квартиранти, але власниця попросила їх з’їхати і заселилась у квартирі на першому поверсі. Приїхала без чоловіка. Чи то розлучилась, чи то чоловік залишився у селі, де раніше мешкала Катерина, місцеві точно не знають. Бо фактично із жінкою, якій 45-50 років, ніхто не спілкувався, її намагались  обійти десятою дорогою.

Щойно заїхала – у квартирі почались пиятики та гулянки. Від цього щоденного «свята життя» сусідам життя не було. Скільки разів намагались вгамувати надто гучні компанії, скільки вибивали з рук п’яних та під наркотиками гостей ножі і навіть зброю, вже й рахувати не беруться. Причому через двері до квартири Катерини гості рідко заходили – в основному через розбиті вікна, які виходять на стадіони 19 і 20 шкіл. За борги їй давно відрізали всі комунікації – у помешканні немає ані світла, ані води, ані газу, перекрили й каналізацію. Проте «гостей» це не зупиняло.

  • Кажуть, той безхатько, який безпосередньо тягнув за ногу тіло, взяв всю провину на себе, – каже ще одна мешканка пані Оксана. – Катерина одразу утекла, і її впіймали у селі в одному з районів, який досить далеко від Тернополя. Її, скоріш за все, опитали і відпустили додому. Але ми знаємо, що та людина померла о 1 ночі, а тіло вони витягали зранку. То вона, навіть якщо не вбивала, не бачила, як людину позбавляють життя? Чи бачила і спокійно лягла спати! Хто відкусив я.ця загиблому? Навряд чи це робив би якийсь чоловік. Крім того, саме вона допомагала тягнути тіло з хати на смітник...

На тілі чоловіка живого місця не було. Сусідів просили опізнати, можливо, загиблий – чоловік Катерини. Та де там опізнати – лице загиблого нагадувало місиво.

Бачила, що вбили і лягла спати?

  • Дуже різниться те, що ми бачили на власні очі і те, що нам зараз говорять, – каже очевидиця і сусідка Ірина. – Тіло було страшенно побите. А у загиблого реально були відкушені геніталії! Зараз нам говорять, що нібито той безхатько зізнався, що кілька разів вдарив чоловіка, потім задушив. А потім відрізав геніталії – і це все зробив сам. Катерина ж твердить, що нічого не чула і не бачила,  бо було темно. Ви уявляєте – людині відкушують чи відрізають геніталії, а вона мовчить? Тіла допомагала позбавлятись – допомагала. І знову нічого не бачила?

Сусідка – співучасниця, і вона має відповісти за скоєне, переконані люди. Вона, знаючи, що в її квартирі вбивають чи б’ють чоловіка, не викликала ні поліцію, ні швидку. Може, чоловіка ще можна було врятувати? Вона утікала, коли впіймали безхатька. Чому бігла, якщо не винна? Зараз її відпустили, і вона щохвилини може сісти в маршрутку – і шукай вітра в полі.

У поліції щодо цієї події небагатослівні. Про причини смерті поки не говорять. Припускають, що смерть настала від тілесних ушкоджень, але яких саме, зараз встановлює судмедекспертиза.

  • Повідомлення про подію надійшло на лінію 102 близько 6 ранку 2 вересня, на місце одразу виїхала слідчо-оперативна група, – повідомив заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. –Заявник повідомив, що на вул. Київській, біля під’їзду одного з будинків, виявлено тіло невідомого чоловіка з тілесними ушкодженнями.

Хто вони – загиблий і підозрюваний?

Особу загиблого невдовзі встановили – це 72-річний житель Тернополя. На тілі були ушкодження, експерти заговорили про насильницьку смерть.

  • В ході слідчо-оперативних дій встановили, що до вбивства, ймовірно, причетний житель с. Соколів Чортківського району, без постійного місця проживання, – повідомив Андрій Василик. – Йому оголосили підозру і обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою.  

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне вбивство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

«20 хвилин» й надалі стежитиме за розвитком подій та перебігом слідства у цій справі. І повідомлятиме про все читачів.

У редакції є відео з місця події. Проте ми не можемо його поширювати в інтересах слідства.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 115. Умисне вбивство

1. Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, - карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Володымыр Крыщук

    Пив години назад читав новину що патрульни спиймали хлопця з пакетиком ТРАВИ ) и зразу приихала оперативна груППа.дибили.
  • Саша Лаптев

    Естественный отбор.
  • Олександр Сергійович

    Спаліть їм хату
  • Mykola Dzubinsky

    Суворий Тернопіль.

    Oksana Boyko reply Mykola Dzubinsky

    Mykola Dzubinsky не лише Тернопіль, у нас в Києві на першому поверсі відкрили цілодобовий гадюшник "Пчьолка", це в житловому будинку, вночі вся мерзота у нас під вікнами з'ясовує стосунки, міліція приїздить по 5 разів на ніч, просто пісня, перевірки встановлюють, що торгова точка нічого не порушує, хоча під нею повно п'яних підлітків :(

keyboard_arrow_up