Вбивство на Морозенка: донька, яка пошматувала матір ножем, проведе в колонії всього 3 місяці і 20 днів (18+)

Вбивство на Морозенка: донька, яка пошматувала матір ножем, проведе в колонії всього 3 місяці і 20 днів (18+)
  • Коли донька убивала матір, удома були двоє маленьких діток. На тілі загиблої експерти нарахували близько 40 колото-ріжучих ран. У кімнатах і на стінах – усе було у крові…
  • Ользі в момент, коли позбавила життя найріднішу людину, було 27. На утриманні троє малолітніх діток. Її матері Галині Вікторівні, назавжди залишиться 58.

Вирок у справі вбивства 58-річної Галини, яке сталось на вул. Морозенка у Тернополі, поголосили нещодавно у міськрайсуді. На лаві підсудних – донька убитої. Саме її звинуватили у смерті матері.   

Нагадаємо, жорстоке вбивство сталось 10 лютого 2017 року - у багатоповерховому будинку на вулиці Морозенка, 3, що у Тернополі, знайшли закривавлене тіло жінки. Коли поліцейські зайшли до квартири, вона лежала в коридорі у крові, бризки крові були і по стінах. В одній з кімнат квартири правоохоронці знайшли кухонний ніж зі слідами крові. Кухонний стіл заставлений продуктами і пустими пляшками з-під спиртного.

При огляді тіла тернополянки експерт тоді виявив численні колото-ріжучі рани – їх було близько тридцяти.

Відео дня

Погано пам'ятає, як все було, бо випили 0,7 л горілки

Проживала загибла з донькою та трьома онуками. Правоохоронці у скоєнні даного злочину одразу запідозрили доньку загиблої. 27-річна жінка на момент вбивства матері перебувала у квартирі в стані алкогольного сп'яніння, а також намагалася ввести правоохоронців в оману. В цей момент у квартирі були і двоє діток Ольги.

Того вечора жінки напідпитку посварились. Як встановили під час судового слідства, матір вигукувала матюки, донька розлютилась. Узяла в руки кухонний ніж, підійшла до матері і вдарила вперше. Потім била ножем знову і знову – в голову, по шиї та вусі, по тілу, цілячись у груди. Згодом експерти нарахували 43 рани. Кілька з поранень шиї та грудей з ушкодженням крупних кровоносних судин і легень, що супроводжувалися зовнішньою та внутрішньою кровотечею, і призвели до масивної крововтрати та стали безпосередньою причиною її смерті відразу на місці події.

  • Допитана в суді обвинувачена повністю визнала вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України за кваліфікуючими ознаками «умисне вбивство», - йдеться у матерілах справи.

У судовому засіданні обвинувачена розповідала, що погано пам`ятає обставини події, тому що на момент вчинення злочину була у стані сильного алкогольного сп`яніння. Вони разом з мамою випили 0,7 літра горілки. Після цього між ними виникла суперечка. У вчиненому щиро розкаюється і шкодує, що так вчинила через стан алкогольного сп`яніння.

Свекруха у суді розказувала, як до неї дзвонила цивільна невістка. Що її матері погано, і в неї тече кров. Коли жінка прийшла до квартири, сваха вже лежала на підлозі без ознак життя. А донька невістки сказала, що «мама вбила бабусю ножем».

  • Суд критично оцінює показання обвинуваченої в частині не усвідомлення своїх дій через стан алкогольного сп`яніння, - йдеться у вироку. - Адже вони спростовуються сукупністю всіх інших вище вказаних належних і допустимих доказів. Крім цього, згідно з висновком судово-психіатричного експерта, під час скоєння злочину обвинувачена страждала на розлади психіки і поведінки внаслідок вживання алкоголю, що не сягає рівня психозу чи недоумства, могла усвідомлювати свої дії та керувати ними. У стані фізіологічного афекту не знаходилась.

Дали 7 років. Понад 6 з них вже "відсиділа"

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винної, її молодий вік, позитивну характеристику і те, що вона раніше не суджена, а також, обставини, які пом`якшують покарання, якими є визнання вини, щире каяття, сприяння встановленню істини, хвороба - розлади психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю, синдром залежності, утримання трьох малолітніх дітей і те, що потерпілий просив не карати її суворо.

Ольгу визнали винною у вбивстві матері та призначили їй покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років. У строк відбуття покарання їй зарахували період попереднього ув`язнення в Чортківській установі виконання покарань (№26) - з дня затримання, 10 лютого 2017 року, до дня ухвалення цього вироку - 17 червня 2020 року. Тобто, 3 роки, 4 місяці і 5 днів з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі, що становить 6 років 8 місяців 10 днів.

Не відбутий строк покарання – а це 3 місяці і 20 днів, рахуватимуть від 18 червня 2020 року.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • VITALYA F

    Чи пам'ятаєте? Христос Ісус адже ж простив злочинцю....
  • Maiia Tkachenko

    Довічне увязнення ці тварюці потрібно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up