Вербувала тернополянок для роботи в борделях Польщі: що вирішив суд

Вербувала тернополянок для роботи в борделях Польщі: що вирішив суд
  • Уродженка Кривого Рогу саме перебувала на випробувальному терміні за вироком Івано-Франківського суду — за утримання місць розпусти. І зуміла на Тернопільщині налагодити новий «бізнес».
  • Дівчат переконували, що вони швидко зароблять чималі гроші і зможуть в будь-який час безперешкодно повернутись додому. Вибирала тих, кому було надто сутужно.

Вирок жінці, яка вербувала тернополянок для роботи у борделях Польщі, проголосив Тернопільський міськрайсуд.

Коли їй зачитували вирок за торгівлю людьми, за яким світило від 5 до 12 років тюрми,  не погашеною була її попередня судимість — за утримання місць розпусти. То що ж  врятувало жінку від в’язниці?

В однієї помер чоловік, в іншої мала дитина і борги

Зазначимо, що слідству відомо про двох тернополянок, які мало не опинились на «високооплачуваній» роботі у борделі за кордоном. Ці випадки вдалось довести правоохоронцям. 

Відео дня

Секс-робота за кордоном — зловмисниця обирала тих, хто опинився у складному становищі, без грошей та підтримки, і обіцяла влаштувати на добре оплачувану роботу повією в Польщі.

З однією з дівчат Олена (ім’я жінки змінене – прим. авт.) познайомилась влітку 2021 року. Дізналась, що чоловік нової знайомої довго хворів і помер. Лікування було тривалим і дороговартісним, і після нього в тернополянки залишилось чимало боргів. Зустрівшись у ресторані в центрі Тернополя, запропонувала швидко і легко всі борги закрити. Для цього потрібно лише виїхати в Польщу і надавати там послуги сексуального характеру.

Олена переконувала, що робота вигідна і безпечна. А, щойно жінка передумає, зможе безперешкодно повернутись додому та отримати високі прибутки у короткі терміни. Молодиця погодилась…

Вже у вересні Олена познайомились з іще однією жертвою. Дізналась, що у тієї маленька дитина, немає постійної роботи, зате є чимало боргів. Знову пішло в хід запевнення, що робота не складна, а заробітки чималі. І запевняла, що в будь-яку хвилину жінка зможе повернутись додому до свого малюка.

До речі, за версією слідства, на території Польщі в Олени був спільник. Й, можливо, саме він займався організаційними питаннями на території сусідньої держави. Чи це переселенець, чи місцевий мешканець, з’ясувати не вдалось.

Пом'якшувальна обставина — молодий вік

У суд дівчата, яким пропонували роботу, не з’явились. Але надали заяви, де повідомили, що не мають жодних претензій до Олени — ні матеріального, ні морального характеру. І не заперечують, якщо до в’язниці її не відправлятимуть.

Вже у листопаді 2022 року Олена уклала угоду про визнання винуватості із прокуратурою. Вона визнала себе винною у торгівлі людьми. Як говорить закон, у «вербуванні людини з метою експлуатації з використанням уразливого стану особи, вчинене щодо кількох осіб за попередньою змовою групою осіб». Прокурор цю угоду підтримав, як і захисник Олени.

— При призначенні  покарання суд  врахував ступінь тяжкості скоєного кримінального  правопорушення,  особу обвинуваченої, її молодий вік, обставини,  які пом`якшують  покарання це  визнання вини,  щире каяття, сприяння встановленню обставин події злочину та його розкриттю шляхом дачі викривальних показань щодо інших осіб, — йдеться у вироку суду.   

Невідбутий строк за утримання місць розпусти жінці приєднали до нового вироку.

Вироком суду затвердили угоду про визнання винуватості та призначили обвинуваченій покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років без конфіскації майна. Тим же вироком її звільнили від відбування основного покарання з випробуванням та встановили їй іспитовий строк три роки. З неї також стягнули 5 663 грн витрат на залучення експертів.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку. Як вдалось нам дізнатись, апеляційних скарг не подавали, і невдовзі вирок таки набрав законної сили.

Юридична довідка

Стаття 149. Торгівля людьми

ч. 1. Торгівля людиною, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

ч. 2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо неповнолітнього або щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, —

караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також

Тернопільська студентка відправляла дівчат у турецькі борделі. Дівчині світить до 12 років тюрми

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Polish Shoes

    І знову східняцька нечисть вербує наших дівчат......
  • Паша Пашинський

    Зброя, наркотики, проституція, азартні ігри це є бізнес Мусарів в пагонах🤑
  • Светлана Клим

    Хто примушував жертв до цієї роботи? І хто жертви? Жінки знали яка робота🤔

    Nataliya Wolyanska reply Светлана Клим

    Светлана Клим мені колись пропонували роботу  Туреччині.
    Лишень,потім виявилося,що займатися проституцією.
    Не завжди говорять..

    Паша Пашинський reply Nataliya Wolyanska

    Наталя приємне з корисним називається🤑, шкода, що не пробували🍌, є ненаситні жінки з бєшенством матки🥵, от їм як бог приказав це робити👍.
  • Halyna Sahan

    Це не новина було і завжди буде.

keyboard_arrow_up