Викрили двох працівників ДСНС на незаконній оборудці з держзакупівлями — поліція

Викрили двох працівників ДСНС на незаконній оборудці з держзакупівлями — поліція

Посадовця ДСНС з Тернопільщини та його підлеглу підозрюють у корупції. правоохоронці встановили, що посадовці в обхід встановлених процедур та без торгів на сайті Prozorro закупили устаткування на потреби частини за завищеними цінами.

Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили начальника пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та його підлеглу — фахівця з ресурсного забезпечення. Збитки від протиправних дій правоохоронці оцінюють у понад мільйон гривень. 

Про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Встановлено, що наприкінці 2022 року, всупереч вимогам законодавства та без оголошення відкритих торгів, фігуранти уклали з приватним підприємцем договір купівлі-продажу промислово-секційних воріт.

Відео дня

У приватного підприємця вони придбали продукцію на 2,6 млн грн, хоча її ринкова вартість була нижчою на понад 1 млн грн, зазначили в ДБР.

Крім того, підприємець затягнув строки постачання, але начальник загону ДСНС підробив видаткову накладу про нібито отримання устаткування у визначений термін. Це дозволило переказати гроші підприємцю ще до постачання обладнання в частину.

Як з'ясувалось, лише на початку 2023 року підприємець замовив ворота за кордоном за нижчою ціною, ніж була вказана у договорі. Аби приховати реальну вартість замовлення, спільники внесли недостовірні відомості до офіційних документів. Вони навмисно не вказали марку та технічні характеристики воріт після публікації звіту про закупівлю.

Наразі посадовцю ДСНС та його підлеглій вже оголошено про підозру за ч.2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім цього, чоловікові вручено підозру ще й за службове підроблення (ч.1 ст.366 ККУ). Термін, який спільники можуть провести за ґратами, — до 6 років.

Триває слідство з метою притягнення до відповідальності інших учасників злочинної групи.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура, а слідство — ТУ ДБР, розташоване у місті Львові.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що управління стратегічних розслідувань Тернопільської області має нового керівника.

 

Читайте також:

На Тернопільщині представили нового начальника управління стратегічних розслідувань

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • 92572

    Запхай свою ганчірку знаєш де.
  • Микола

    Копійки якісь

    Misha reply Микола

    Тож там посада коштує 5-7К$ максимум

    92572 reply Микола

    🤣🤣🤣

keyboard_arrow_up