“Вимагаємо максимального покарання, бо це вбивство”. Нове у справі Віталія Гнатишина

“Вимагаємо максимального покарання, бо це вбивство”. Нове у справі Віталія Гнатишина
  • Чергове судове слухання у справі вбивства 20-річного Віталія Гнатишина біля клубу клубу Allure відбулося 30 січня у міськрайонному суді. Суддя - Юрій Дзюбановський. У суді відбулись дебати сторін та по завершенню суд пішов у нарадчу кімнату для прийняття рішення. 
  • Прокурор Ірина Єдинак просить 10 років ув’язнення для Сергій Терендеха та 7 років для Володимира Біляшевича. 
  • А адвокати обвинувачуваних продовжують стверджувати, що експертизи проведені неправильно. Кажуть, що такі покарання занадто жорстокі, бо це не було умисне вбивство. 
  • Вирок буде оголошено орієнтовно 11 лютого. 

 

Нагадаємо, на засіданні у кінці листопада допитали обвинувачуваних. А у четвер, 30 січня, у суді пройшли дебати. На судовому засіданні зазначили, що Сергію Терендеху інкримінують ч. 2 статті 296 КК України - хуліганство скоєне групою осіб та ч 2. статті 121  - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу - ч.1 статті 129 - погроза вбивством, ч. 4 статті 296 - хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї та ч. 1 статті 263 - носіння вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.

Нагадаємо, що Сергія Терендеха захищають двоє адвокатів – Володимир Твердохліб і Юрій Демкович. Захисник Володимира Біляшевича – Максим Майка. Сторону потерпілих представляють двоє адвокатів – Олексій Сакун і Павло Варода. Прокурор – Ірина Єдинак. 

Прокурор просить суворого покарання

Пані Єдинак коротко зупинилась на подіях, які були встановлені під час судового розгляду. 30 червня 2018-го року близько третьої години ночі біля клубу Allure, що на Злуки 45 Терендех завдав двох ударів Віталю в голову, а потім із Біляшевичем побили інших хлопців. Біляшевич погрожував пістолетом, одного із незнайомців вдарив рукояткою, зазначила прокурор.

Відео дня

Прокурор Ірина Єдинак просить 10 років ув’язнення для Сергій Терендеха та 7 років для Володимира Біляшевича. 

“Повторюємо, що це було жорстоке вбивство”, - кажуть батьки Гнатишина

Під час судових засідань адвокати різними способами хотіли сфабрикувати справу, затягували, як могли, кажуть батьки Віталія Гнатишина на дебатах.

Батьки зазначають, що Терендех не підійшов до карети швидкої, коли вона приїхала за Гнатишином. 

Батьки переконані, що обвинувачений Сергій Терендех готувався до бійки, адже з собою в нього не було мобільного, ключів від дому, гаманця чи будь-яких інших речей. 

Також батьки Віталія зазначають, що щирого каяття від Терендеха і Біляшевича вони так і не дочекались. 

Терендех звернувся із вибаченнями 

Я вже неодноразово звертався із вибаченнями і звертаюсь зараз, розпочав виступ на дебатах із таких слів Терендех. А от Володимир Біляшевич відмовився виступати на дебатах, зазначивши, що все вже сказав на минулому судовому засіданні, під час здачі свідчень. 

Також обвинувачуваний зазначив, що на суд чиниться тиск щодо прийняття рішення. 

Останні слова Терендеха, після дебатів, були: “Прошу вас виправдати, суддя.”

Адвокати обвинувачуваних кажуть, що таке покарання занадто жорстоке

Захисник іншого обвинуваченого Володимира Біляшевича Максим Майка зазначив, що деякі докази є недопустимі. 

Також сторона захисту Біляшевича ставить під сумнів доказ - відео із камер зовнішнього спостереження та у приміщенні клубу. 

Нагадаємо, Віталій Гнатишин був студентом ТНТУ ім. І. Пулюя факультету економіки і менеджменту. Своє 20-річчя з друзями він святкував у нічному клубі. Коли вони стояли біля закладу, до них підійшло двоє хлопців, які не були відвідувачами того закладу. Віталія кілька разів вдарили в голову. Нападників затримали, їм оголосили підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. За життя хлопця боролися у Тернопільській міській лікарні №2. Друзі та рідні збирали кошти на лікування, та, на жаль, життя хлопця врятувати не вдалося. Віталій помер ввечері, 8 липня. Обвинувачені - Сергій Терендех та Володимир Біляшевич. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Рома

    В колонію їх на роботу , нехай для оборонки щось корисне роблять!
  • L U

    Доки це буде тривати?
  • L U

    Знаю обох обвинувачуваних ще зі школи, що я можу сказати...жалко в першу чергу загиблого,життя вже не вернеш..
    Щодо обвинувачуваних, Сергій все дитинство професійно займався боксом,удар поставлений чотко, не розрахував сили тай ненавмисно вбив,я більш ніж впевнаний що це було з необережності, ну для чого було того хлопчика який за життя мухи мабуть не обідив зачіпати?Та якшо шось не поділили і вже такий сильний то треба було легенько по печені дати тай все,не блін треба було в голову бити..Серьога нашо ти з Англії вернувся?був би зараз там тай гроші б заробляв дальше?!
    Щодо Володі, то він корчить все життя з себе блатного на батьківські гроші,авенсіси,алюри,тьолочки і тд..і до чого привели ці понти ?
    Повторююсь життя Віталія уже не вернеш, але є ще два молодих хлопці,яким його ще жити. 10 і 7 по законному але я чомусь більш ніж впевнаний що весь тягар за це вбивство візьме на себе саме Сергій,тому хотілось би справедливого суду,на місці судді я б дав по 5 років обидвом з відшкодуванням компенсації батькам Віталія!Бог Вам суддя хлопці!

    David Starr reply L U

    Цікава у тебе логіка. Звичайно, що за вчинене хлопці пізніше будуть дуже жорстко покарані вищими силами, але оцим молодим хлопцям краще все ж пожити найближчих років 10 у місцях не настільки віддалених.

    Тернополянин reply L U

    Переважно, такі фраєрки, які живуть на батьківські гроші і чудять, бо знають, що мама з татом дадуть гроші. Бидлюки б..ть

    Oleg Lishchuk reply Тернополянин

    Двоє ушатало п'ятьох...логіка желєзна...

    Тернополянин reply L U

    Чоловіче, яких 5 років ? Щоб ти сказав, якби твого брата чи якогось родича так "ненавмисно" вбили ? 12 років мінімум, нехай сидять і гниють, а інші нехай думають чи варто фраєра включати

    Рома reply L U

    Цікаво, якого вони року народження?

    L U reply Рома

    1994

    Рома reply L U

    Знаю тернопільського чела який 5 років відсидів, вдарив алкоголіка по печинці, а той копита відкинув.

    UpToNoGood reply L U

    "треба було легенько по печені дати тай все" - що ви пишете???  10 і 7 років життя без волі  проти  ВБИТОГО ЖИТТЯ  це НІЩО.
  • саша

    на адвокатів би діло відкрити

    Oleg Lishchuk reply саша

    А на прокурорів ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up