Він був йому як батько… Що кажуть у селі, де сусід затовк до смерті літнього чоловіка?

Він був йому як батько… Що кажуть у селі, де сусід затовк до смерті літнього чоловіка?
  • Петра, якого звинувачують у смерті чоловіка, був майже однолітком сина загиблого. Але товаришував зі старшим чоловіком — не раз по-сусідськи виручали і допомагали один одному.
  • Востаннє Зіновія бачили живим, коли із Петром виходив із сільської крамниці. Далі на трасі тіло пенсіонера виявив випадковий водій.

62-річного Зіновія Г. поховали на сільському цвинтарі 17 лютого. Найближчому сусідові, з яким той товаришував роками, затримала поліція та оголосила підозру у побитті до смерті літнього чоловіка.

Місцеві дуже шкодують за Зіновієм — його дружина давно померла, а він самотужки майже з пелюшок піднімав і ставив на ноги доньку й сина. «Хороший чоловік. Дуже хороший, і був Петру майже як батько…» — кажуть односельці із села Гадинківці, що на Чортківщині.

 

Відео дня

Знайшов на дорозі випадковий водій

Тіло невідомого чоловіка на узбіччі дороги в селі Гадинківці, нагадаємо, о 20:40 15 лютого виявив водій, який проїжджав поруч. Він не був місцевим, просто зупинився, коли побачив чоловіка у крові на дорозі, кажуть односельці.

— Потерпілий не подає ознак життя, а обличчя в крові, — повідомив випадковий водій коли зателефонував на лінію 102.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. У ході перевірки стало відомо, що загиблий — житель села Гадинківці, 1962 року народження. Судово-медичний експерт, який оглядав чоловіка, повідомив, що на обличчі численні синці та крововиливи, а також присутній різкий запах алкоголю.

— Тіло жителя Чортківського району направили на судово-медичну експертизу, результати якої підтвердили, що смерть настала в результаті численних внутрішніх гематом, — повідомив речник поліції Тернопільщини Сергій Крета. — Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили, що до смерті чоловіка причетний 34-річний односелець. Чоловіки розпивали спиртні напої, а потім разом йшли додому. Підозрюваний допомагав йти товаришу і періодично завдавав йому тілесні ушкодження. Коли знайомий впав, він ще кілька разів вдарив його по тілу і пішов.

Від отриманих травм 62-річний житель села Гадинківці помер. Місцеперебування підозрюваного оперативники Чортківського районного відділу поліції встановили. У скоєному він зізнався.

— Йому вже оголосили підозру, відповідно до частини 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть) ККУ та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, — повідомив Сергій Крета. — Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

 

Сам піднімав дітей з пелюшок

Староста с. села Гадинківці Іван Карпо розповів «20 хвилин», що Зіновія поховали на сільському цвинтарі 15 лютого. Люди дуже тужать за ним. А от про ймовірного кривдника, який забрав життя Зіновія, говорять неохоче.

— Зіновій — пенсіонер, 62 роки, корінний житель села, нормальна доброзичлива людина, прийти на допомогу — то про нього, — каже Іван Карпо. — Має 33 річного сина і доньку на три роки молодшу. Його дружина померла давно, то Зіновій сам піднімав дітей з пелюшок. Виховав, одружив, син двох онуків йому подарував. Діти живуть окремо, тому він сам проживав останнім часом. Алкоголем не зловживав, але й не відмовлявся, коли пропонували. Люди про нього говорять і пам’ятатимуть головне: він був людиною і допомогти комусь – то про нього.

Петрові, якого запідозрили у смерті Зіновія, 33 роки. Тимчасово безробітній, був сезонним робітником, підсипав дороги взимку, каже староста.  

— Неодружений жив з матір’ю, батько давно помер, — каже Іван Карпо. — Що приховувати — любив алкоголь, а це, що сталось, — наслідки. Різниця у віці велика. Померлий був йому майже як батько. Один одного виручали, спілкувались близько, а сталось як сталось. Чи випадково, чи умисне — хто зна.  

Востаннє Зіновія живим люди бачили, як той із сусідом Петром разом виходили з місцевої крамниці. Чи там пили, місцеві не говорять. Кажуть, що «назбирали протягом дня». Люди пригадують, як Петро пояснював, мовляв, ми випили по чвертці. Ймовірно, припускають, хтось дав одну пляшку на двох.

— У них завжди були дружні відносини, — каже Іван Карпо. — Підозрюваний розповідав, що вони йшли разом, були в них якісь суперечки. А чому, за що — ніхто не знає.

До мами підозрюваного, яка залишилась в селі, місцеві претензій не мають. Кажуть, Петро має адвоката на безоплатній основі. І своє слово скаже слідство і суд. Але переконані: саме Петро — це та людина, яку бачив Зіновій в останні хвилини свого життя. Але що там було насправді, – відповість слідство.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ніна

    🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘
    Доброго дня Прошу допомогти зібрати кошти на операцію донькі, їй 1,5року діагноз Епіспадія полових органів, хто чим може той допомогає, 50грн це не так і багато але для нас зараз це спасіння 4790729929738185  На фото заключення і лист направлення на операцію, операція буде 28.02.2024р. Якщо не шкода пожертвувать пару грн для доньки буду дуже вдячна
    . 380667301533

keyboard_arrow_up