Водій, який «під кайфом» збив людину, на волі

Водій, який «під кайфом» збив людину, на волі

Молодий чоловік загинув під колесами автівки. Його ровесника-водія судитимуть. Як вивилося, цей водій уже мав чимало проблем із законом. Але він досі на свободі. Можливо, це збіг, а можливо, його хтось «кришує»

- Рідні і ми боїмось, аби справу не зам’яли, бо схоже, що в водія надійна “криша”, зважаючи на його попередні “досягнення”, - говорять співробітники загиблого. - Будемо стежити за слідством і судом, бо той водій може ще багато біди наробити...
Юрію Крепкому було 33 роки. Працьовитий і позитивний чоловік. На початку серпня мав одружуватись. На свято запросив увесь колектив, аби розділили його радість... Чоловіка не стало уночі з 2 на 3 липня. Він переходив дорогу неподалік Збаразького КП у невстановленому місці і потрапив під колеса Mercedes.

 - Ми шоковані цією трагедією, - говорить власник підприємства, де працював Юрій, Олександр Льотковський. - Юрій був одним із найкращих торгових агентів.

Відповідальний, чесний, позитивний. Характер дуже хороший, у колективі його любили. Не зловживав алкоголем, не конфліктував. Здоровий і сильний чоловік. Дуже шкода...

Випадок, як би жорстко це не звучало, з типових. Чоловік не подбав про свою безпеку, переходив там, де не можна. Біда у таких випадках і для водіїв, які хоч і не зумисне, але вбивають людей. Та коли ми почали з’ясовувати подробиці цього трафунку, зрозуміли, що водій у цій історії, можливо, й не жертва обставин.
Наступного дня після ДТП правоохоронці повідомили, що водій був у стані наркотичного сп’яніння. Це підтвердила й експертиза: у сечі чоловіка виявили психотропний препарат амфетамін... Та водія не затримали, він досі на волі.

- Згідно з діючим законодавством правоохоронці не мали підстав узяти чоловіка під варту, - повідомляють у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. - Аварія трапилась за межами пішохідного переходу, в темну пору доби на погано освітленій ділянці дороги. Стан наркотичного сп’яніння у цьому випадку не є причиною наїзду, а обтяжливою обставиною. Хоча остаточно говорити про причини ще рано. Водій зараз перебуває на лікуванні. Слідство триває, відбувається низка експертиз.

Чим закінчиться слідство та суд, зараз спрогнозувати важко. Та у водія не вперше проблеми із законом. Зважаючи на суспільний резонанс, «RIA плюс» дещо з’ясувала про водія автомобіля Mercedes. Звуть ровесника загиблого Володимир Семеніхін, проживає він у Тернополі. Лише в 2014 році пан Володимир, згідно з даними ЗМІ, здійснив більше десятка дорожніх правопорушень, зокрема кермування «під кайфом».

Інцидент на Львівщині
Наводимо деякі з них. Цитуємо (стиль тут і далі збережено): «16.08.2014 року. Семеніхін Володимир Олексійович, 01.01.1983 р. н. українець, гр. України, тимчасово не працює, житель м. Тернопіль, керуючи автомобілем марки «Ауді А3», не виконуючи вимог працівників державтоінспекції про зупинку, згаданим автомобілем почав втікати з м. Львова по автодорозі сполучення «Київ-Чоп» у напрямку м. Києва, де поблизу с. Великосілки, Кам’янка-Бузького р-ну здійснив розворот та направився автодорогою сполучення «Львів-Луцьк» в напрямку м. Кам’янка-Бузька. Прибувши у згадане місто, водій автомобіля злісно не виконуючи вимоги працівників державтоінспекції, які переслідували на службових автомобілях правопорушника, став продовжувати рух у зворотному напрямку та автодорогою сполучення «Львів-Луцьк» слідувати у напрямку м. Львова. Водій Семеніхін В.О. створюючи аварійну ситуацію на дорозі, не виконуючи вимог працівників ДАІ про зупинку ттранспортного засобу здійснив дорожньо-транспортну пригоду, пошкодивши керований ним транспортний засіб та автомобіль державтоінспекції та службовий автомобіль ВДАІ. Оскільки водій автомобіля «Ауді А3» Семеніхін В.О. своїми діями створював загрозу для життя та здоров’я громадян та працівників міліції, останніми для зупинки транспортного засобу було застосовано табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого правопорушника було затримано на 20 км автодороги «Львів-Луцьк», - повідомила тоді на офіційному сайті Кам’янка-Бузька міська рада. Згодом на інформаційному ресурсі http://lvivexpres.com з’явилась інформація, що номери кузова затриманої іномарки мали явні ознаки підробки, а в салоні авто працівники міліції знайшли пристрій для вживання наркотиків та використані шприци.

Інцидент у Тернополі
Ще одна цитата: «13.12.2014 року. Майже сорок хвилин працівники державтоінспекції наздоганяли вулицями Тернополя водія автомобіля БМВ-330. За словами старшого інспектора взводу супроводження обласного управління ДАІ Юрія Делявського, у суботу, 13 грудня, він разом з напарником патрулював обласний центр, а саме в районі вулиці 15 Квітня. Близько 14.50 на автодорозі в напрямку Збаразького кільця вони помітили іномарку з транзитними номерами, які уже не використовуються, на червоному фоні – чорні символи.

- Ми подали водієві вимогу про зупинку, але він вимогу проігнорував та почав збільшувати швидкість і втікати вулицями Тернополя. Погоня за даним водієм тривала близько 30-40 хвилин”.

Переслідування відбувалося в годину-пік. На автодорозі було багато машин, тому водій-втікач створював чималу небезпеку оточуючим. Він не реагував ні на проблискові маячки, ні на гучномовець. Зупинити автомобіль вдалося на автодорозі, яка йшла в обхід Тернополя. Водія затримали. Ним виявився раніше судимий мешканець обласного центру Володимир Семеніхін, 1983 року народження. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група.

Правоохоронці з’ясували, що цей автомобіль на території України перебуває незаконно, він не розмитнений. Водій від дачі будь-яких пояснень відмовився.

Щоб припинити правопорушення працівникам ДАІ довелося розбити вікно, оскільки водій відмовився вийти з вказаного автомобіля. Відмовився чоловік і від проходження огляду на алкогольне та наркотичне сп’яніння...», - йдеться в публікації на ресурсі http://dosie102.te.ua.

Активний чоловік і в громадському житті. Володимир Семеніхін є засновником та керівником благодійного фонду «ЄВРО-ХЕЛП». Зареєстрований фонд у квітні цього року. Ми зателефонували за номером мобільного телефону, який вказаний у Державному реєстрі юридичних осіб як контакт із благодійним фондом. Це виявився номер дружини Володимира Семеніхіна.

- Чоловік зараз удома, його стан шоковий, бо ж така трагедія сталась, самі розумієте, - сказала дружина. – Сконтактувати з ним можна через мене. Коли буду вдома, запитаю чи може щось коментувати.

Проте журналісту так ніхто і не перетелефонував...

«RIА плюс» буде стежити за цим процесом. Закликаємо правоохоронців, прокурорів та суддів бути об’єктивними.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Анонім

    Цікаво яку історію придумають, щоб відмазати? Можливо що він став психічно хворим тобто неосудним і посвідчення водія дадуть для психічно хворих?
  • Анонім

    Горбатого могила не виправить.,скільки раз його зловили на гарячому і висновок який він зробив?! А ніякого..бидлота інакше не скажеш
  • Анонім

    притворився зразу хворим,а відповідати за смерть людини хто буде??? Над "кришою" є інша "криша" шкода просто його 2 дітей,але діти не виноваті що у нього тато "вбивця"...про його минуле не все ще написано...
  • Анонім

    Хто наступний? Якщо поліція, прокуратура, суд нас не може захистити тоді нащо вони нам? Це взагалі смішно і страшно, що такі люди дальше їздять і ходять на свободі скоро знов покажуть погоню по новинах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up