Володимир Катинський вимагав 280 000 хабара за посаду. За ці гроші йому мали побудувати дачу (ОНОВЛЕНО)

Володимир Катинський вимагав 280 000 хабара за посаду. За ці гроші йому мали побудувати дачу (ОНОВЛЕНО)
  • Затримали полковника в робочому кабінеті під час передачі частини винагороди – 66 тисяч гривень. У кабінеті виявили близько $5 тис., талони на пальне, гранату і набої до пістолета.
  • Здирник вимагав від свого підлеглого 280 тисяч гривень за сприяння у призначенні на керівну посаду.
  • Районний комісар повинен був збудувати дачу площею 170 м кв. комісару області. Землю під будівництво військовий комісар отримав як учасник бойових дій. Він провів у зоні АТО два місяці.
  • Зараз полковник перебуває у СІЗО. 

 

Одного з керівників Тернопільського обласного військового комісаріату викрила на хабарництві Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою.

Здирник вимагав від свого підлеглого 280 тисяч гривень за сприяння у призначенні на керівну посаду, повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.  

  • Правоохоронці затримали полковника у робочому кабінеті під час отримання ним частини обіцяної «винагороди» у розмірі 66 тисяч гривень, - повідомили у прес-центрі Служби безпеки України. - Військовою прокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Йдеться про одержання неправомірної вигоди. Вирішується питання стосовно повідомлення військовому комісару про підозру та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомили у прес-центрі. 

Відео дня

Сьогодні, 19 жовтня, під час брифінгу у Львові про хабар тернопільського воєнкома говорив і перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов, передає ІА ZIK. Щоправда, у військових фігурує сума хабара 260 тис. грн.

Євген Білоусов уточнив, що полковник вимагав хабар від свого підлеглого військового комісара одного із районних військкоматів Тернопільської області за працевлаштування на штатну посаду, а також нестворення штучних перешкод у службовій діяльності.

Білоусов зазначив, що хабарника вдалося затримати завдяки тому, що військовий комісар, у якого вимагали гроші, сам звернувся в СБУ.

  • Керівника обласного комісаріату було затримано після того, як він отримав частину хабара. Було проведено обшук. Крім певних документів, також у кабінеті виявили близько $5 тис., талони на пальне, гранату і набої до пістолета, – повідомив начальник відділу прокуратури регіону Наріман Сулейманов.

Євген Білоусов додав, що військовий комісар районного військкомату повинен був збудувати дерев’яний будиночок військовому комісару області.

  • Був укладений певний договір між військовим комісаром і підрядною організацією для будівництва будиночка. Наш заявник проплатив частину коштів у розмірі 66 тис. грн. Він приніс документ, який підтверджував, що переказ грошей на відповідний рахунок. Після цього відбулось затримання, – повідомив Євген Білоусов і додав, що будинок планували звести площею 170 м кв.

Наріман Сулейманов зазначив, що землю під будівництво військовий комісар отримав як учасник бойових дій. Він провів у зоні АТО два місяці.

На даний час полковник перебуває у СІЗО. Йому світить від п’яти до десяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років і конфіскацією майна.

Офіційно:

В результаті проведення правоохоронними органами слідчих дій, ЗМІ була поширена інформація, яка ґрунтувалася на припущеннях, про затримання військового комісара Тернопільського обласного військкомату за отримання хабару. На даний час вина військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату не доведена. Причетність чи непричетність посадовця до данного факту може встановити суд. По даному факту призначили службове розслідування. У разі доведення його вини судом,  військовослужбовець понесене найсуворіше покарання відповідно до чинного законодавства, повідомляє прес-служба управління оперативного командування «Захід».

За інформацією "20 хвилин", під час обшуку у нього виявили також боєприпаси.

У військкоматі інформацію про хабар Катинського не спростували і не підтвердили
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (36)
  • Модум ГО

    А зараз від командує бригадою)))
  • Анонім

    Та хто його знає звичайно могли підставити. В тих воєнкоматах тече своє життя . Багато такого там твориться ,що ми і не знаємо . Все могло бути ,могли кинути пакет із грошима але хто б таке бабло кидав для підстави . Якщо це мічені купюри то це одна справа ,і якщо на руках у цього воєнкома лишилися сліди від міченої фарби ,то можна говорити ,що він їх прийняв як хабар .
  • Анонім

    Не спішіть судити... ви не знаєте як то все наспрвді було
  • Цебуля Аноній

    Од дивишся на таких  як то чмо КАТинський,і шкодуєш що Сталіна нема. Розстріляв би  на театральному майдані,під салют

keyboard_arrow_up