«Волонтер» здавав в оренду чужу квартиру, яку йому дали у безоплатне користування

«Волонтер» здавав в оренду чужу квартиру, яку йому дали у безоплатне користування

27-річного уродженця Кременеччини звинувачують у шахрайстві

Виїжджаючи за кордон, господиня квартири передала ключі від житла своїй сестрі і попросила, аби та прихистила людей, котрі змушені були тікати від війни.  Про вчинок жінки дізнався 27-річний житель Луцька, який є уродженцем Кременеччини. Тоді він й вигадав історію про волонтерство, мовляв, потрібне приміщення аби організовувати допомогу потребуючим. Таким чином зловмисник отримав ключі від чужого помешкання.

Коли з-за кордону повернулася власниця квартири – її зустріла сім’я переселенців з Харкова. Яким же було здивування кременчанки, коли та дізналася, що упродовж чотирьох місяців родина сплачує оренду за її помешкання невідомій особі. Зі слів харків’ян, за чотири місці проживання вони перерахували на банківську картку чоловіка 24 тисячі гривень.

Поліцейські оперативно встановили зловмисника.

Відео дня

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень, повідомили в поліції Тернопільської області.

Довідка: Стаття 190 ч. 1 передбачає:

Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: 30 тисяч гривень втратила тернополянка, яка хотіла отримати матеріальну допомогу

Думала, що допомагає пораненому військовому: як шахраї обдурили переселенку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up