Як в час війни і пандемії "кинути державу на 100 мільйонів". Майстер-клас від чортківських ділків і високих чинів

Як в час війни і пандемії "кинути державу на 100 мільйонів". Майстер-клас від чортківських ділків і високих чинів
  • У «добрі часи» при аналогічній ситуації ця злочинна група мала б бути розстріляна без суду і слідства, переконаний радник міністра МВС Михайло Апостол.
  • Службові особи, увійшовши в злочинну змову із рядом керівників-приватників, здійснили привласнення грошових коштів та товарно-матеріальних цінностей держпідприємства та Держагентства резерву України - 61 т борошна та понад 20 тисяч тонн, а це більше 300 вагонів пшениці, чим завдали державі збитків в особливо великих розмірах.
  • Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з повною конфіскацією майна.
  • Комусь пандемія і війна, а комусь мати рідна», або як вкрасти 100 мільйонів гривень в районному центрі на державному підприємстві, - таке повідомлення з’явилось вранці 1 квітня на сторінці радника міністра МВС Михайла Апостола. - В «добрі часи», при аналогічній ситуації, ця злочинна група мала б бути розстріляна без суду і слідства...

У лютому цього року поліція Тернопільщини виявила факт зловживання службовим становищем та привласнення грошових коштів службовими особами Державного підприємства «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України.


- Встановлено, що протягом 2018-2019 років службові особи даного підприємства, увійшовши в злочинну змову із рядом керівників суб'єктів господарювання приватного сектору економіки, здійснили привласнення грошових коштів та товарно-матеріальних цінностей ДП «Чортківський комбінат хлібопродуктів» та Державного агентства резерву України в кількості 61 т борошна та понад 20 тисяч тонн, а це понад 300 вагонів пшениці, чим завдали державі збитків в особливо великих розмірах, - повідомив Михайло Апостол.

Детальніше радник міністра МВС пояснив: Державна продовольчо-зернова корпорація України, маючи свої пусті склади, нібито розміщує на зберігання своє зерно на складах Держрезерву - з метою проведення цієї афери. Однак зерно кудись «випарувалось».

Відео дня
  • За даним фактом слідчим управлінням ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України, - повідомив Михайло Апостол. - Буду тримати на контролі і інформувати суспільство.

Подібна схема не нова, розповіли нам джерела, наближені до правоохоронних органів. Посадовці фактично вкрали на 100 мільйонів грн. зерна, сподіваючись на те, що згодом «спишуть» його. Виникає логічне запитання: навіщо підприємству, у якого пусті склади, розміщувати зерно в Держрезерві, сплачувати оренду.

  • Словом, без високого рівня ділків тут не обійшлось. Слідство триває, наразі проходять перевірки – все на контролі в голови Нацполіції, - запевнив Михайло Апостол. – Я особисто повідомлятиму всю інформацію, яку дозволить оприлюднити слідство. І дуже сподіваюсь, що злочинці отримають по повній – причому з повною конфіскацією. Таке покарання має бути для ділків, які в час війни займаються мародерством. Думаю, там діяло злочинне угрупування.

У головному управлінні Нацполіції в області підтвердили, що таке кримінальне провадження є. Однак деталей слідства не розголошують.

За коментарем ми звернулись і до прокуратури області. Щойно нам нададуть відповідь, опублікуємо її.

За даними youcontrol, Державне підприємство «Чортківський комбінат хлібопродуктів Держагентства резерву України очолює Денис Мартиненко. Статутний капітал - 4 255 500,00 грн. Основний вид діяльності -  виробництво продуктів борошномельно-круп’яної промисловості. У судовому реєстрі – понад 30 документів, що стосуються підприємства. До них позивались різні структури про стягнення боргів.

Телефон Чортківського комбінату хлібопродуктів, зазначений у довідці, мовчить. Місцеві люди кажуть, що підприємство потужне і має кілька різних структур. Зокрема, тим, хто працює на млині, вже кілька місяців не виплачують зарплату. І колективу повідомили про скорочення. Підприємство, як нам вдалось дізнатись від власних джерел, боргує Чорткову і чималі податки.

Ми й надалі повідомлятимемо читачів про перебіг цієї справи.   

Юридична довідка

Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

1. Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені у великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

5. Дії, передбачені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна!!!

    ось вам будь ласка мародери 21 століття  100 міл. накрали а в бізнеса  гроші просять потім люди закривають все  через таких людей то по світо то з протягнутою рукою чи повернуть людям зарплати які вони накрали і ці гроші людям стали б в нагоді  сьогодні під час карантину.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up