За склянку дурману просили 1000 гривень. На Тернопільщині затримали продавців марихуани

За склянку дурману просили 1000 гривень. На Тернопільщині затримали продавців марихуани
  • Дует злочинців зі стажем працював у тандемі з метою заробітку на продажах дурману для своїх друзів та знайомих.
  • «Бізнесменів» спіймали на гарячому.
  • Наразі чоловіків тримають під вартою, їм загрожує арешт на термін від 6 до 10 років.

Підозрюваними у незаконному продажі забороненої наркотичної речовини – двоє чоловіків з Тернопільської і Запорізької областей. Обоє уже потрапляли в поле зору працівників поліції. Уродженець Кременеччини відбувся умовним терміном покарання за наркозлочини, а його спільник влітку 2022 року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за майнові злочини.

Про це розповідають в Головному управлінні Нацполіції Тернопільської області.

Після звільнення чоловіки вирішили і надалі продовжувати свій злочинний шлях. Цього разу спробували заробляти, торгуючи марихуаною. За склянку дурману просили 1000 гривень. Клієнтами дуету були лише їхні знайомі та друзі.

Відео дня

За словами начальника Управління боротьби з наркозлочинністю Михайла Димиди, оперативники спільно зі слідчими впродовж кількох місяців документували незаконну діяльність спільників.

Під час чергової реалізації забороненого товару «бізнесменів» затримали працівники Управління боротьби з наркотикозлочинністю  спільно з оперативниками карного розшуку, бійцями роти поліції особливого призначення та кінологами. Усе відбувалося під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

У ході обшуків у помешканні затриманих правоохоронці знайшли та вилучили близько 200 грамів «канабісу», ваги, мобільні телефони, пристрої для вживання наркотичних засобів.

Чоловікам оголосили підозру та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 214 тисяч кожному. Підозрюваним слідчі Тернопільщини інкримінують частину 2 статті 307 Кримінального кодексу України – незаконний збут наркотичного засобу «канабіс».

Довідка.
Стаття 307 Кримінального кодексу України: Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів
Частина 2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, -
караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Оперативники встановлюють, де підозрювані брали товар для продажу.

Слідство по цій справі триває. У разі доведення вини підозрюваних вони можуть сісти за ґрати на термін від 6 до 10 років.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, як у Тернопільській області затримали продавця амфітаміну зі стажем, який «підсадив» на наркотики неповнолітню. Також розповідали про те, як уродженець Тернопільщини, якого спіймали правоохоронці, ховав наркотики серед трун та вінків.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up