Заробили майже 2 мільйони гривень на війні: волонтери-шахраї постануть перед судом. Що їм загрожує?

Заробили майже 2 мільйони гривень на війні: волонтери-шахраї постануть перед судом. Що їм загрожує?

Досудове розслідування справи про братів-шахраїв завершилося. В процесі слідства виявилось, що вони діяли не самі — перед судом постане щей жінка організатора. 

Досудове розслідування завершилося справи про братів-шахраїв з Тернопільщини завершилося. Матеріали справи слідчі передали до суду.

Про це повідомляє поліція області.

Близько двох мільйонів гривень заробила на війні родина з Лановеччини. Два брати, прикриваючись раніше створеною благодійною організацією, почали збір коштів для потреб Збройних Сил України. Пожертви приймали як у гривнях, так і іноземній валюті. Оголошення про допомогу армії організатор розмістив у соцмережах.

Відео дня

Псевдоволонтер стверджував, що усі зібрані кошти йдуть на потреби захисників. Він розповідав про купівлю автомобілів, спецспорядження та інших необхідних речей бійцям. Проте люди помітили, що родина за час війни придбала для власного користування кілька іномарок та побутову техніку.

До такого «бізнесу» брати залучили знайомих та дружину організатора. На її картку перекидали гроші, які надходили від людей. У ході слідства стало відомо, що «волонтери» витрачали кошти на свої потреби, купували валюту, коштовності, дорогі мобільні телефони та елітні позашляховики.

Наразі досудове розслідування завершилося. Брати та дружина одного із них постануть перед судом згідно із  ч. 3 ст. 201-2 ККУ (Використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку, вчинене у великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що псевдоволонтерів викрили в травні цього року, а благодійну організацію вони створили ще в 2019 році. 

 Читайте також:

Елітні авто, IPhone та сотні тисяч готівки: викрили двох братів-"волонтерів" з Тернопільщини

«Волонтер» здавав в оренду чужу квартиру, яку йому дали у безоплатне користування

Переселенка втратила всі заощадження: жінка думала, що оплачує житло у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Таня Камяна

    Таких багато
  • Lilya Stelmah

    Це має бути публічне покарання щоб другі боялися таке робити , шкода що під час війни є такі ублютки тим більше на заході
  • Lubov Berbetsa

    Супер волонтери ,а чи не треба їх всіх перетрясти?
  • Оля Корнєва

    Ганьба ненажерам

keyboard_arrow_up