Затовк до смерті односельця, бо запідозрив, що той крав у нього гроші і самогон

Затовк до смерті односельця, бо запідозрив, що той крав у нього гроші і самогон
  • 50-річний житель Мельниці-Подільської дерев’яними різками до смерті побив знайомого, а коли той перестав подавати ознаки життя, повідомив про свій вчинок поліції.
  • У ході слідства стало відомо, що чоловіки — однолітки. Загиблий крав, аби мати за що жити, неодноразово притягувався до відповідальності за майнові злочини. Він не раз обкрадав підозрюваного, чоловіку це набридло, і він хотів провчити злодія. 

 

— Коли потерпілий зомлів, він привів його до свідомості та продовжив «виховний процес». Крадій спробував втекти, але не зміг. Чергова втрата свідомості завершилася летально, — повідомили у поліції в липні 2022 року.

Були однолітками й односельцями

Як з’ясувалось, події відбувались у Мельнице-Подільській громаді. Чоловіки були односельцями, а днями суд проголосив вирок «вихователю», відправивши його до в’язниці.

Відео дня

Бити сільського крадія Олексій (імена змінені, адже вирок ще не набув законної сили – прим. авт.) почав ще у знайомих. Іван в цей час сидів на ліжку. Олексій, забіг до літньої кухні з дерев’яними гілками, які прихопив із собою. Спочатку декілька ударів по обох руках, голові, спині та завдав три удари кулаком правої руки в область обличчя — Іван від цього впав на підлогу.  А Олексій бив, не розбираючи куди, — по спині, голові, товк по руках і ногах. Іван знепритомнів, а коли отямився, обоє вирушили в бік його домівки. Там знову посипались удари. Як зазначають експерти, Іван помер від масивної крововтрати, яку отримав від побоїв.

Олексій не мав власної родини і проживав сам. У суді у всьому зізнався. І пояснив, що в нього неодноразово викрадали гроші і самогон, однак в поліцію не звертався. Від сусідів дізнався, що на подвір’ї бачили Івана. Коли ввечері 22 липня повернувся додому, знову виявив чергову крадіжку. Тоді вирушив до знайомих, де в той вечір був Іван. Дорогою виламав гілля з дерева. На літній кухні побачив Івана та запитав, навіщо лазить до його господарства. Далі сварка і перший удар… Іван нібито стверджував, що нічого не крав. Олексій бив одним прутом, а потім виламав другий. Чоловіка залишив на його подвір’ї, а коли хвилин за 20 повернувся, той лежав нерухомо. Олексій намагався на поміряти пульс, надати допомогу, але все було марним. Тоді Олексій подзвонив до поліції.

Руки були чорними, під очима — синці

Правоохоронці прибули хвилин за 15, а медики швидкої, що приїхали слідом, лише констатували смерть Івана.

Дочка загиблого розповіла у суді, що останнім часом 52-річний батько жив у будинку один — в с. Кудринці Чортківського району. Про його смерть їй повідомила мати. Вона забирала батька з моргу, його руки були чорні, під очима були синці, на голові садна. На похороні люди сказали, що батька побив односелець. Родичі обвинуваченого приходили до них та просили пробачення.

Судмедексперт показав, що даних, які б вказували на активну боротьбу між потерпілим та нападником, не виявлено. Проте, коли його били, Іван прикривався руками, про що свідчить наявність ушкоджень на тильній поверхні кистей та передпліччях. Його смерть настала від масивних забоїв м`яких тканин обличчя, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок та сідниць, що призвело до внутрішньо-тканинної кровотечі та масивної крововтрати. Знайшли у крові загиблого і чимало алкоголю — етилового спирту було 3,36‰ проміле. Така концентрація відповідає стану тяжкого алкогольного отруєння.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України і призначити покарання 7 років позбавлення волі, — таким був вирок суду. — Строк відбуття покарання рахувати з 23 липня 2022 року.

Саме цього дня Олексія затримали і він досі перебуває під вартою. Чоловік може оскаржити вирок суду протягом місяця до Тернопільського апеляційного суду.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

2. Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ирина

    п. Ірино Белякова, якось мені здається, що це рівень жовтої преси...

    Ірина Белякова reply Ирина

    А мені здається, що ви умисне заходите в рубрику "Кримінал", умисне читаєте такі тексти (виходить, вас це цікавить, інакше навіть не заходили би) і потім умисне пишете всіляку гидоту. Я виконую свою роботу. І пропоную вам з цієї хвилини звернути вашу увагу на інші матеріали на сайті. Криміналу серед них дуже малий відсоток. Натомість на сайті є чимало іншої інформації, зокрема й про допомогу військовим. І мені здається, що вам варто переключити увагу на інші справи. Підсумок: мені не цікаво, дратує тощо - я не захожу і не читаю. Тут все просто...

    Ирина reply Ірина Белякова

    Гидота - це описувати в деталях вбивство і його результати. Це "смакують" і уважно читають тільки не зосім психічно здорові люди або люди із відповідним рівнем інтелекту. Кримінальна хроніка - це повідомлення про злочин, але не поетапний опис того, який алгоритм розмазування по стінах мізків жертви злочину. Тим більше, із фото. До речі, решта ваших публікацій мені подобається. Гарного дня - вам і читачам0

keyboard_arrow_up