Затримали організатора злочинної групи, що видурив у людей мільйон (оновлено)

Затримали організатора злочинної групи, що видурив у людей мільйон (оновлено)
  • Три роки організатор «схеми» переховувався від слідства. Надурив близько 30 людей. 
  • Він повернувся до обласного центру, оскільки у нього тут перебувала родина - дружина та троє дітей віком два місяці, 3 та 5 років.
  • Проте і в Тернополі за останніх півроку сім'я підозрюваного змінила 3 квартири.

21 лютого затримали організатора злочинної схеми, який переховувався від слідства понад три роки.

Чоловікові інкримінують шахрайство – коли під виглядом укладання договору лізингу, видурив в людей близько мільйона гривень.

  • Розшукано та затримано організатора злочинної групи, який впродовж 2015 року в Тернополі під приводом укладення договору фінансового лізингу, заволодів коштами громадян на загальну суму близько 1 млн. гривень, - повідомила прес-служба прокуратури області.

Хоча організовану групу правоохоронці викрили ще у 2016 році, проте організатор злочину переховувався від слідства до цього часу. І лише завдяки діям процесуального керівника і слідчого, організатора групи було затримано сьогодні, 21 лютого 2019 року.

Відео дня
  • Організатору злочинного угруповання за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України, загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі до дванадцяти років із конфіскацією майна, - кажуть у прокуратурі.

За попередніми даними, у тенета шахраїв лише за лютий – квітень 2015 року потрапило 29 мешканців західної та центральної України.

Організатора шахрайського бізнесу слідчі оголосили в міжнародний розшук. Проте стало відомо, що кордон він не перетинав, оскільки закордонний паспорт був у правоохоронців. В ході проведених слідчо-оперативних заходів стало відомо, що підозрюваний впродовж останнього року переховувався по різних областях як на заході, так і на сході нашої держави.

Затримали шахрая оперативники карного розшуку Тернопільщини у лютому 2019 року. Він повернувся до обласного центру, оскільки у нього тут перебувала родина - дружина та троє дітей віком два місяці, 3 та 5 років. Проте і в Тернополі за останніх півроку сім'я підозрюваного змінила 3 квартири.

Нагадаємо, що підозрюваний причетний до товариства з обмеженою відповідальністю лізингової компанії “Делюкс-Авто”, яка працювала в центральній частині міста спочатку за адресою Острозького, 30, а потім переїхали на Чорновола, 1А. Основним видом діяльності товариства був продаж в лізинг техніки – легкових автомобілів та джипів.

  • Люди телефонували, спілкувалися з консультантом, а далі приїздили до Тернополя, оскільки ціна на автомобіль була меншою ринкової, а перший внесок – лише 15-40 відсотків від вартості, а це від десяти до шістдесяти тисяч гривень, - розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.   

Аби все виглядало реально, учасники бізнесу укладали договір, який був на 17 аркушах, написаний юридично-стислою мовою. Людина, яка не мала вищої юридичної освіти, не розуміла термінології, не розуміла значення та понять самого договору, а усно їй пояснювали, що не переживайте, там все добре, а угода лише формальність. Переконували, що авто отримає без проблем і затримки. Люди вірили і підписували документ, кажуть у поліції.

Під час перевірки стало відомо, що фірму зареєстрували в жовтні 2014 року в управлінні юстиції Голосіївського району Києва. Проте за вказаною адресою такого товариства не було, а його працівники не мали господарських відносин з жодною автомобільною компанією.

Перша заява від обдуреного клієнта надійшла у поліцію наприкінці травня 2015 року. В подальшому правоохоронці встановили 29 фактів заволодіння коштами громадян.

Довідка

За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство), організатору загрожує покарання у виді позбавлення волі до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up