Зазіхнув на чуже: в парку «Топільче» злодій потягнув мобільний телефон

Зазіхнув на чуже: в парку «Топільче» злодій потягнув мобільний телефон

Зловмисник скористався тим, що потерпілий ненадовго залишив свій телефон без нагляду та вирішив привласнити чужу річ.

Повідомлення про крадіжку надійшло до правоохоронців від жителя обласного центру. Чоловік розповів, що у нього в парку «Топільче», невідомий потягнув мобільний телефон.

Встановивши обставини злочину, оперативники розшукали крадія. Причетним до протиправного виявився неодноразово раніше судимий за майнові злочини 52-річний тернополянин.

Чужий засіб зв’язку  зловмисник здав до ломбарду, а гроші витратив на власні потреби.

Відео дня

Під час перевірки оперативники встановили причетність підозрюваного ще до кількох крадіжок на території Тернополя. Допоки поліцейські документують дані факти.

Щодо тернополянина розпочато кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Довідка:  Стаття 185. Крадіжка

1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

5. Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up