Жінка у соцмережі розміщувала колаж із зображенням сталіна та ордена леніна: що їй загрожує

Жінка у соцмережі розміщувала колаж із зображенням сталіна та ордена леніна: що їй загрожує

Якщо провину зловмисниці буде доведено у суді, їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

Тернопільські поліцейські задокументували факт колабораційної діяльності та використання символіки тоталітарного режиму 59-річною одеситкою, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Якщо провину зловмисниці буде доведено у суді, їй загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області в ході моніторингу соціальних мереж встановили, що 59-річна жителька Одеси на своїй сторінці розміщувала публікації у яких вбачалися ознаки колабораційної діяльності. Дізнавачі внесли відомості за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 111 -1 Кримінального кодексу.

Відео дня

У ході розслідування співробітники Тернопільського районного управління поліції також встановили, що зловмисниця у соціальній мережі публічно використовувала символіку комуністичного тоталітарного режиму, зокрема, розміщувала колаж із зображенням портрета сталіна та фото ордена леніна.

За публічне використання символів тоталітарного режиму щодо зловмисниці розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу.

Матеріали кримінальних проваджень тернопільські поліцейські скерували до органів досудового розслідування за місцем проживання зловмисниці.

Довідка

"Стаття 436-1. Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів

1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", —

карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач75

    Вот вам і свобода слова, гарантована Конституцією, на яку залупа ложить ще з березня 2020 року.

    А чому журналісти не скажуть, що Конституція має найвищу силу, в порівнянні з якимось там законом, прийнятим всім відомими злочинцями.

keyboard_arrow_up