Жителька Тернопільщини відповідатиме за умисне вбивство ветерана АТО

Жителька Тернопільщини відповідатиме за умисне вбивство ветерана АТО

Колегія суддів відмовила у задоволені апеляційної скарги обвинуваченій у вбивстві ветерана АТО.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Тетяни Ш. на вирок Чортківського районного суду від 2 липня 2019 року.

Як встановлено місцевим судом, вранці 30 жовтня 2018 року 33-річна Тетяна Ш. у стані алкогольного сп'яніння перебувала у кімнати житлового будинку в селі Солоне Заліщицького району. Під час конфлікту на побутовому ґрунті з потерпілим 23-річним Сергієм С. жінка, діючи цілеспрямовано та рішуче, даючи звіт своїм діям та керуючи ними, наблизилася до потерпілого та умисно нанесла кухонним ножем удар в ділянку грудної клітки, тобто життєво важливий орган людини — серце і заподіяла йому смерть. Потім намагалась вкласти в руку потерпілого, а поліції сказала, що він скоїв самогубство, повідомляє прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

Відео дня

Сергій С. три роки брав участь в АТО, після повернення працював з родичем. Із Тетяною Ш. познайомився наприкінці вересня 2018 року.

Вказані дії обвинуваченої судом кваліфіковано за ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та призначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі. Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавленням волі.

Не погодившись із рішенням суду, захисник обвинуваченої подав апеляційну скаргу і просив вирок скасувати та призначити новий розгляд кримінального провадження у суді першої інстанції.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення обвинуваченої та її захисника, думку прокурора та потерпілих, який вважають вирок суду законним та обґрунтованим, дослідивши матеріали кримінального провадження, обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів прийшла до висновку, що суд першої інстанції виніс законне, обґрунтоване та вмотивоване рішення і підстав для його скасування немає, а тому апеляцій скаргу захисника обвинуваченої слід залишити без задоволення, а вирок суду першої інстанції — без змін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up