Зірвав ланцюжок з шиї: у суді просив не позбавляти його волі і дозволити далі служити в ЗСУ

Зірвав ланцюжок з шиї: у суді просив не позбавляти його волі і дозволити далі служити в ЗСУ

До обставин, які пом'якшують покарання, суд відніс визнання вини, щире каяття та те, що на утриманні Валентина є малолітня дитина. А що обтяжують — рецидив злочинів

Військовослужбовця ЗСУ відправив на сім років за грати на початку лютого Тернопільський міськрайсуд.

Мав у біографії кримінал

Слідство звинуватило його у грабежі під час воєнного стану і зберіганні наркотиків. Чоловік, за версією слідства, зірвав золотий ланцюжок з шиї тернополянки. А згодом в його кишені знайшли наркотики.

Як стало відомо «20 хвилин», чоловіка звуть Валентином. І в нього в біографії вже є чимало судимостей. У жовтні 2018 року його засудили за крадіжку авто та інші майнові злочини, серед яких і грабіж. У 2019 році він вийшов на волю. Вже у жовтні 2022 року засуджений за зберігання наркотиків, покарання, призначене судом, 17 тис грн. штрафу, не сплатив досі.

Відео дня

Зараз оголосили підозру за ч. 4 ст. 186, ч. 2 ст. 309 КК України — грабежі, вчиненому у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років. А також за зберігання наркотичних засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб чи протягом року після засудження за цією статтею. Тут передбачений чималий штраф або позбавлення волі на строк до трьох років.

— Досудове розслідування встановило, що 21 серпня 2023 року о 11 годині 27 хвилин в обвинуваченого, який перебував неподалік від будинку №10 по вул. Мостова в м. Тернополі, виник злочинний умисел, направлений на відкрите викрадення чужого майна, — йдеться в матеріалах справи. — Він підійшов за спини до потерпілої та шляхом ривка без застосування насильства зірвав із шиї золотий ланцюжок 585 проби, вагою 7,08 грам.

Далі з місця події утік. Збитки потерпіла оцінила у вісім тисяч гривень.

 

Під час обшуку знайшли наркотики

21 серпня 2023 року, коли слідчий проводив обшук обвинуваченого у кімнаті для проведення слідчих дій райвідділу поліції, що на бульв. Шевченка, виявив прозорий безбарвний полімерний пакетик із порошкоподібною речовиною «PVP», загальна маса якої в перерахунку на діючу речовину становить 0,24392 грама.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав повністю та погодився зі всіма обставинами, викладеними у обвинувальному акті. У вчиненому, запевняв, щиро розкаюється, заявляв про намір відшкодувати в майбутньому заподіяну шкоду потерпілій. Просив суд суворо його не карати та надати можливість продовжити службу в Збройних Силах України.

— До обставин, які пом`якшують покарання, суд відносить визнання вини, щире каяття, наявність на утриманні малолітньої дитини, — йдеться у вироку суду. — До обставин, які обтяжують покарання, суд відносить рецидив злочинів.

Валентина визнали винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.186, ч.2 ст.309 КК України та призначили йому за даними кримінальними правопорушеннями покарання:

-за ч.2 ст.309 КК України у виді позбавлення волі на строк два роки;

-за ч.4 ст.186 КК України у виді позбавлення волі на строк сім років.

Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначили покарання у виді позбавлення волі на строк сім років.

Має також він сплатити штраф за попередньою судимістю — 17 тис грн. Початок строку відбування покарання чоловіку рахуватимуть від 21 серпня 2023 року, відколи його затримали і помістили до СІЗО.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Довідка

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/116843570

 

Юридична довідка

Стаття 186. Грабіж

4. Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Стаття 309. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту

2.Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, вчиненк за попередньою змовою групою осіб чи протягом року після засудження за цією статтею або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах, — караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь

    Так я неоправдую али за 8 тисяч 7 років а за 3 мільйони штраф 8  тисяч логічно у воєнний стан.Пострадала одна людина на 8 тисяч , де 3 мільйони богато людей недополучили пенсій зарплат нащо такі закони щоб красти великими сумами

keyboard_arrow_up