Злодій у квартирі відомої волонтерки Христини Феціци залишив чимало слідів

Злодій у квартирі відомої волонтерки Христини Феціци залишив чимало слідів
  • Наразі експерти перевіряють сліди пальців – чи причетні до крадіжки грошей з помешкання волонтерки раніше засуджені особи.
  • «Передайте їм, щоб більше не йшли, що коштів вдома не тримаємо, - жартома звернулась до злодіїв Христина. – І навіть не надіються, що вони мене цим зламають…»

 

  • Христино, вже пів року минуло – є якісь новини, вже знайшли тих, хто вкрав гроші для дітей з інтернату? – поцікавилась, коли зустрілась із відомою волонтеркою.
  • Та де… Ані сліду. Ані звуку, - Христина Феціца лиш знизила плечима.

Нагадаємо,  26 лютого Обікрали квартиру волонтерки Христини Феціци: винесли гроші для діток з Петриківського інтернату. "Усі гроші, що винесли – не мої", - розповіла тоді  Христина. Мало йти на благодійність. Моє тільки золото, навіть шлюбну підвіску викрали. Працювали професіонали, бо дуже швидко відбулось. У хаті все перевернули, але сейф навіть не пробували відчинити. Правда, потягнули ще й 5-літрову пляшку 12-річного віскі.

Щойно зібрали потрібну суму – одразу купили потрібне і передали – чи то сиротам, чи на передову

- Тоді все, що ми планували дати діткам і організувати для них, - вдалось майже все – знову таки не без допомоги добрих людей, - поділилась Христина Феціца. - Тоді мені хлопці накидали грошей, то майже одразу діткам і фрукти відвезла, і після того кілька разів необхідне… Планували звозити їх до Львова – так у цьому карантин плани зруйнував. Але ми намагаємось діткам підсолоджувати життя, їх радуємо хоча б чимось.

Відео дня

У квартирі після цього випадку грошей не тримають. Щойно зібрали потрібну суму – одразу купили потрібне і передали – чи то сиротам, чи хлопцям на передову. Та і той випадок був чи непоодиноким, коли готівка опинилась в помешканні.

  • Я, чесно кажучи, не розумію, як комусь підіймається рука взяти те, що належить сиротам чи військовим, - каже Христина. – Я розумію, що хтось, ймовірно, знав про збір коштів. І знаю, що те пограбування пов’язане з моєю волонтерською діяльністю. Прикро усвідомлювати, що люди знають, в чиє помешкання влізли і куди ті гроші мають йти – і все одно беруть. Дехто віддає останнє, а декому… Їм просто байдуже, чиї це гроші.

Прикро, якщо таких людей не знайдуть і не покарають, каже Христина.

  • Я дуже хочу, щоб їх знайшли – просто подивитись їм у вічі, навіть примусити таку людину відпрацювати для тих же військових кожну копійку, - каже волонтерка. – Якимось чином примусити усвідомити, чиї вони гроші вкрали. Все провертається бумерангом. Робиш добро – тобі повернеться сторицею. Зло - ….

Жодного разу не викликали до поліції

Христина каже, що її жодного разу не викликали в поліцію. Коли у соцмережах побачила, що впіймали квартирних крадіїв – сама писала і дзвонила до поліції. Там запевняли – ми перевіряємо на причетність до крадіжки у вашій квартирі, але навряд чи вона підтвердиться…

  • Я розумію, це мене повинні викликати, а не я їх (слідчих – прим. авт.) смикати, - припускає Христина. - Я противник того, щоб мати якісь привілеї – і не претендую на це. Але цю справу таки треба розслідувати.

«Передайте їм, щоб більше не йшли, що коштів вдома не тримаємо», - жартома звернулась до злодіїв Христина.

- Після цього випадку я отримала дуже багато підтримки від друзів – навіть не очікувала, - зізналась Христина. – Якщо якісь покидьки вдерлись до квартири і намагались звести на нуль моє бажання допомагати людям – вони помились. Від початку війни ми розуміємо, що нас, волонтерів, «ламають». Але дякую Богу за те, що маю таких друзів поруч. Я не здаюсь і здаватись та опускати руки – не збираюсь.

Ми також поцікавились у поліції, як просувається розслідування у справі крадіжки з квартири волонтерки.

  • Тоді на місце події виїжджала поліція, «зняли» слідові відбитки – у помешканні  було багато слідів пальців рук і взуття, - розповів заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. – Наразі весь матеріал направили на експертизу – ідентифікації та перевірки щодо причетності до цієї крадіжки осіб, які притягувались раніше за аналогічні злочини. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up