«20 хвилин» будуть відверто розповідати про життя священників. Що вам цікаво?

«20 хвилин» будуть відверто розповідати про життя священників. Що вам цікаво?
  • Духівники мають великий авторитет серед людей, до їхніх порад і настанов прислуховуються, їхню думку цінують. Та кожен з них – особистість зі своїм світоглядом, думками й щоденними клопотами.
  • Ми щотижня публікуватимемо інтервʼю зі священниками із різних конфесій нашої області. Ви можете запропонувати своїх героїв для проєкту - Життя священника. 
  • Пишіть у коментарях, чию історію хотіли б дізнатись.

Військові капелани, настоятелі храмів, пастори, сільські священники, диякони, церковнослужителі у містах на Тернопільщині. Чини можна перелічувати довго, та всі ці люди пов’язали свою долю з Церквою та служінням Богу.

Домовитись з ними про розмову непросто. Вони відкриті для спілкування, але мають обмаль вільного часу: супроводжують людей на всіх ключових етапах життя, допомагають молитвою та щирим словом, вислуховують і радять. Їхня місія – бути поряд з вірянами у найскрутніші часи, а особливо зараз, коли ось уже понад п’ять місяців триває запекла війна з російським ворогом.

Та чи знаєте Ви, ким є ті, кому довіряєте найсокровенніше?

Відео дня

У своїх інтерв’ю ми розповідатимемо про побут священників, їхні турботи й обов’язки, матеріальне та духовне, особисті нюанси й цінності, яких дотримуються. Що найважче у роботі отців, які труднощі доводиться долати щодня? Як збудували власне сімейне «гніздечко» та чого навчають дітей? Про роль Церкви і духовного наставника для кожного з нас, проблеми й перспективи, стосунки з парафіянами та популяризацію релігії для молоді.

Ми дамо відповідь на запитання: сучасний священник – це професія чи покликання?

Якщо Вам цікаво дізнатися більше про життя та працю духівника саме з Вашого населеного пункту – напишіть про нього у коментарях. Який досвід має та скільки років присвятив Церкві? Чим особливий та які ініціативи втілює? Чому його історію варто дізнатись? Нам важлива Ваша думка!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ирина

    По-чесному? Нічого не цікаво. Крім того що, за які кошти вони зводять велетенські собори на кожній вулиці.
  • Читач62

    Ix так багато, що порою аж мотрошно,а порядних дуже мало...
  • Zinkiv Tania

    Про що говорити?, Вони як були, так і є,розпусники, пияки,грошолюбні, церкву попасти на роботу як всюди.Щеив політику лізуть, жодної поваги до них
  • Eugen Prinz

    нехай розкажуть про педофілію серед священнників

keyboard_arrow_up