Бойове мистецтво та гумор: ТОП-5 фільмів із Джекі Чаном

Бойове мистецтво та гумор: ТОП-5 фільмів із Джекі Чаном

Фільми за участю Джекі Чана вражають запаморочливими трюками та якісним гумором. Журналістка “20 хвилин” зібрала у підбірку стрічки, які завоювали серця мільйонів глядачів. 

"Година пік”

Інспектор Лі прилітає з Гонконгу до Лос-Анджелесу, щоб взяти участь у пошуках викраденої дочки китайського консула. Його напарником стає ексцентричний та балакучий поліцейський Картер. Виявляється разом вони - просто забійна парочка.

Режисер фільму Брет Ретнер був великим фанатом гонконгських фільмів з Джекі Чаном. Він визнав, що американська публіка не дуже добре знайома з жартами Чана з цих фільмів і спеціально використовував деякі його старі приколи. Наприклад, сцену, де інспектор Лі випадково хапає за груди Таню Джонсон, запозичили з фільму "Містер Крутий".

Добре продумані і поставлені бої і звичайно ж, трюки Джекі в дуеті з балакучим коміком Крісом створять неповторну атмосферу гумору і позитивного заряду. 

Відео дня

Протягом усього фільму отримуєш задоволення від акторської гри, жартів і діалогів. Існування потужних спецефектів і запального музичного супроводу - добре доповнюють картину. 

"Навколо світу за 80 днів"

Для того, щоб Джекі Чан міг знятися в ролі Паспарту, творці фільму навіть змінили національність героя і зробили його китайцем. У перекладі з французької слово "паспарту" означає "спритний", "пройдисвіт". І Джекі Чану вдалося блискуче втілити цей образ.

Веселий, смішний, динамічний пригодницький екшн, який міг би стати екранізацією популярного роману Жуля Верна, але став комедійним екшном із Джекі Чаном у головній ролі. За сюжетом, талановитий та ексцентричний винахідник Філеас Фогг намагається добитись визнання наукового співтовариства Великобританії. Але консервативні британські вчені не бажають визнавати винаходи Фогга та ставитись серйозно до його роботи. Тоді, Філеас йде на відчайдушний крок та укладає незвичайне парі з главою Королівської академії наук лордом Келвіном: здійснити неймовірну подорож навколо земної кулі не більше ніж за 80 днів.

“Розбірки у Бронксі”

 Кеонґ прибуває з Гонконґу до Нью-Йорка на весілля свого дядька, який володіє невеликим магазином в Бронксі. Кеонґ пропонує свою допомогу на той час, поки дядько проводитиме медовий місяць. На самому початку свого перебування в Бронксі Кеонґ подружився з дитиною, що живе по сусідству, її привабливою сестрою і розібрався з бандитами, які навідувалися в магазинчик дядька. Але місцеві бандити не злякалися і вирішили помститися, завдаючи магазину все більш серйозних втрат. Та тут раптом у Кеонґа і бандитів з’являється спільний ворог і їм нічого не залишається, як об'єднати свої сили.

"Обладунки Бога"

Шукач пригод і мисливець за скарбами на прізвисько "Азіатський яструб" викрадає стародавній ритуальний меч африканського релігійного клану. Щоб повернути реліквію, служителі культу беруть у полон кохану дівчину героя.

На зйомках цього фільму Джекі Чан ледь не загинув. Під час одного з трюків він впав на каміння з дванадцятиметрової висоти. Актор вдарився головою, і шматочок кістки потрапив йому в мозок. Тільки термінова операція врятувала життя Джекі, проте, він майже оглух на одне вухо.

"Смокінг"

Історія простого таксиста, який спочатку отримує добре оплачувану роботу, а потім і шанс врятувати Америку, а можливо, навіть і цілий світ, завдяки диво-смокінгу.

День, коли Чан поїхав за сценарієм "Смокінгу" був тим самим "чорним вівторком" - 11 вересня 2001 року. Саме в цей день він повинен був зніматися в одному з епізодів нереалізованого фільму, робоча назва якого була "Nosebleed" ("Кровотеча з носу"), граючи роль мийника вікон хмарочосів. І зйомки повинні були проходити на одному з верхніх поверхів веж-близнюків. Однак, за якихось причин сценарист запізнився, а Джекі, на щастя, поїхав у Торонто за сценарієм нового фільму.

Той факт, що герой Джекі від початку не був супер-бійцем, дуже незвичайний. Саме він дав можливість акторові нарешті приміряти на себе всі можливості сучасних високотехнологічних примочок, що додало гостроти, комічності й оригінальності техніці виконання Чана та демонстрації його акторської майстерності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Софія Шуль

    "Проект А" цікавий також. Зі старих. Жаль, що борці з піратством його скрізь повилучали й тепер ніде українською мовою немає, тільки окупантською. З останніх непоганий "Міф".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up