Читаю, бо мені це подобається

Читаю, бо мені це подобається

В. МОРОЗ, І. СКЛЕНАР, В. ЗАСЛАВСЬКИЙ «ВАСИЛІАНСЬКІ МОНАСТИРІ УКРАЇНИ: ГАЛИЧИНА І ЗАКАРПАТТЯ»

Лариса Навроцька, вчитель:

- Літо – пора відпусток, а для практикуючих християн це ще й чудова нагода піти на прощу до святого місця чи отримати відпуст. Власне про такі місця йдеться у книзі «Василіянські монастирі України: Галичина і Закарпаття». В основі лежать статті авторів РІСУ Володимира Мороза, Ігоря Скленара і Віктора Заславського, розміщені на порталі «Релігійний туризм». Видання ілюстроване сучасними світлинами та архівними фото. У ньому представлені історичні довідки про 19 монастирів Чину святого Василія Великого. Це обителі у Бороняві, Бучачі, Гошові, Добромилі, Дрогобичі, Жовкві, Золочеві, Івано-Франківську, Імстичеві, Краснопущі, Крехові, Лаврові, Львові, Малому Березному, Мукачеві, Підгірцях, Погоні, Улашківцях, Червонограді.

Відео дня

МАРК ЛЕВІ «ВИКРАДАЧ ТІНЕЙ»

Віктор Сич, студент:

– Цю книгу я прочитав за день на одному подиху. Вона захопила мене з перших рядків. Головний герой роману — мрійливий хлопчик, який володіє унікальними здібностями. Він може вкрасти чужу тінь і таким чином дізнатися найпотаємніші таємниці людини. Користуючись цим даром, він намагається зробити оточуючих трохи щасливішими, допомагаючи втілити в реальність їхні мрії. Але щастя швидкоплинне: сьогодні воно полягає в одному, завтра — в іншому. Чи треба допомагати людям втілювати в реальність їх бажання, або життя з часом саме розставить все на свої місця? Мабуть, кожен винесе з цієї книги щось своє, але в усіх, хто прочитає її, — десь глибоко в душі залишиться трохи світла, тепла та крапелька смутку.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up