Читаю, бо мені це подобається

Читаю, бо мені це подобається

Тернополяни розповіли, чому зараз вони читають саме ці книжки

«Троща» Василь Шкляр

Олена Пасєка, вчитель української мови:

- Дія роману «Троща» відбувається на Бережанщині. Трощею називають очерет на річці Стрипі, де ховається десятеро оточених бандерівців. На порятунок шансів дуже мало. Але, як зазначає сам автор, Бог не без милості, козак не без долі. Читаючи твір, усвідомлюєш гру слів, яку Шкляр вкладає у назву. Життя кожного підпільника є трощею, вічним боєм та грою зі смертю. Разом з тим книга про вірність та зраду, силу та слабкість, любов та ненависть. Написана життєво, просто , а сюжет не відпускає до останньої сторінки. Автор дає кожному читачеві віру у те, що Україна буде жити доки у серці хоча б одного українця палає віра у неї.

Відео дня

 

«Прокляття Лади» Надія Сеньвоська

Юлія Савчук, філолог:

- Нещодавно прочитала нову книгу тернопільської письменниці Надії Сеньовської "Прокляття Лади". Тут просто окремий світ. Читаєш і намагаєшся не погубити імена усіх персонажів. Виявляється, наші прадавні боги ще ті "складні особистості". Авторка наділила їх цікавою сумішшю характеристик і жодна з них не повторюється. Читаючи, чітко вимальовується постать сильної та вразливої водночас богині Води, впертого і безнадійно закоханого бога Вогню, справедливого і люблячого батька Рода і т.д. Письменниця крім любовних перепитій зображує родинні стосунки, прадавню історію, вірування і традиції українців-русинів. Що найбільше вразило - то це кульмінаційні розділи. Перенести прадавніх богів у наш час, поселити їх у сучасних підлітків і довести, що кохання - всюдисуще вічне почуття, - ну що може бути кращим для хепі-енду???
У книзі Любов, дійсно, всюди: у сюжетних лініях, епіграфах з інтимної лірики С.Жадана і В.Симоненка, манері написання, зацікавленості Надії Леонідівни українською міфологією. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up