Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки потребують любові: ТОП-5 книг про стосунки

Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки потребують любові: ТОП-5 книг про стосунки
  • Над роздумами про стосунки між чоловіком і жінкою «голову зламав» не один письменник. Як знайти ідилію, «золоту середину» і не втратити себе? Відповідь шукаємо у книжках. 
  • «20 хвилин» продовжує проєкт із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.

Книги про психологію стосунків нам порадили у книгарні «Дім Книги», що в Тернополі. За словами консультанта, такі книги зараз на піку популярності. Вік покупців — від 20 до 50 років. Здебільшого, книги про стосунки шукають жінки. 

— Останні кілька років жінки частіше почали запитувати не про романи «на вечір», а про серйозну літературу для саморозвитку, — каже продавчиня книг Люда Задорожна. — Взагалі, література нон-фікш зараз є дуже популярною. Для книг про психологію стосунків у нас окремий стелаж. Тому усі новинки читачі одразу ж можуть знайти.

За словами продавчині, арсенал таких книг у їх магазині поповнюється дуже швидко. Проте, є і книги, які залишаються популярними у Тернополі вже багато років. 

Відео дня

 Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки потребують любові

Алан і Барбара Пізи

Про книгу: Подружжя Алан та Барбара Піз у цій книзі досліджують сферу сексуальності та любові, використовуючи власний досвід та результати останніх наукових досліджень. Вони відповідають на поширені та важливі питання: про роль інтимних стосунків в житті людини, про пошук сексуальних партнерів, про зобов’язання та багато іншого. Незважаючи на наукове підґрунтя, видання написане живою мовою та насичене практичними порадами, які допоможуть покращити взаєморозуміння у парі, зрозуміти свою сексуальність та ставлення до особистого життя.

Чоловіки з Марса, жінки з Венери

Джон Грей

Про книгу: В основі підходу до відносин між чоловіками і жінками у книзі використовується, як метафора, припущення, що чоловіки і жінки настільки різні, що їх можна вважати вихідцями з двох різних планет. На противагу багатьом психологам, які більше звертають увагу на схожість між статями, Грей акцентує увагу саме на відмінностях. Як приклад типова проблема: жінкам здається, що чоловіки не вміють слухати. Це відбувається через те, що у важку хвилину жінці потрібно виговоритися, від чоловіка вона хоче отримати підтримку і визнання того, що її труднощі значущі. Чоловік же поспішає відразу же знайти рішення проблеми, замість того, щоб уважно вислухати. Інша проблема: чоловікам здається, що жінки намагаються їх переробити, люблять «пиляти» і давати рекомендації.

Жінки, які кохають до нестями

Робін Норвуд

Про книгу: Ви ладні бігти за коханим ген за обрій, навіть якщо партнеру це не потрібно? Вибачаєте чоловіку геть неприйнятні речі? Відчуваєте психологічний тиск, проте не можете відмовитися від стосунків? Ви кохаєте до нестями, і настав час це припинити! На жаль, кохання до нестями — це не романтика, хоч би як його не популяризували ЗМІ, маскультура ба навіть твори світової літератури. Це небезпечна хвороба, і що швидше ви почнете одужувати, то скоріше пізнаєте справжнє жіноче щастя. Ця книжка допоможе жінкам, які потерпають від кохання, докорінно змінити себе і своє життя. Скажіть НІ психологічній і фізичній залежності, бо ви гідні найкращого! Запам’ятайте: ви не можете змінити інших, проте можете змінитися самі.

Добре в ліжку

Дженніфер Вайнер

Про книгу: Художня книга про Кенні, щасливу й успішну жінку, яка має прекрасну роботу, друзів і відданого пса. Незважаючи на пишні форми тіла, вона має вигляд впевненої в собі леді. Але одного разу Кенні бачить у журналі статтю про любов до великої жінки, написану її колишнім бойфрендом Брюсом, і життя її несподівано змінюється. Вона розчаровується в коханцеві, вирішує схуднути, шукає творчої реалізації й нарешті розуміє, що всі її страхи були марні…

Сила протилежностей

Іцхак Калдерон Адізес


Про книгу: У сучасному світі немає місця сваркам у стосунках. Уся споживацька культура каже, що ідеальні пари без конфліктів існують, отже, треба лише шукати свою половинку. Досить у це вірити! Іцхак Калдерон Адізес заперечує цю теорію, натомість пропонує свою — про необхідне доповнення партнерів одне одного. Це особливо важливо сьогодні, коли попередня модель сім’ї з усталеними ролями чоловіка і дружини зруйнована, а нова ще не сформувалась. Адізес розробив методику, за якою стосунки — це живий організм, а проблеми спричинюються нестачею певних «вітамінів» у раціоні. У першій частині книжки «Сила протилежностей» автор знайомить читача із принципами цієї методики, а в другій пропонує терапевтичні заходи для урегулювання конфліктів і встановлення гармонії в парі.

А ви читаєте про стосунки? Які ще підбірки вам було б цікаво побачити на сайті «20 хвилин». Відповідь залишайте у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Вольдемар де ла Мар

    Чоловіки хочуть сексу, а жінки любові? Настільки стереотипно могла написати лиш жінка. В реальному житті все навпаки і набагато складніше. Будь ласка, почитайте книги Девіда Лоуренса - у них ситуація з міжстатевими стосунками викладена набагато об'єктивніше.
  • кобра

    Гроші це любов хто б там що не казав, подивіться на старих дядь і молодиць, в житті просто так нічого немає

    Їжачок там Мангуст Свякують Новий Рік=) reply кобра

    Олена reply кобра

    Старий збочинець ти часом не в поліції працюєш!
  • Історія Про Вічне Кохання!!!

    Історія про Одну Маленьку Сімю яка живе в Україні !!!
  • Люди без Сердець та Милосердя!!!

    не хотілось коментувати але скажу сучасні жінки не виховані не освітчені навіть якщо вони мають освіту озлоблені серед них одиниці гарно виховані жінки вже не цінують навіть квіточки чи просто слова привіт чи йдем погуляємо курсів етики чи як себе має вести сучасна леді не знають зовсім потім жаліються туди само можна віднести і хлопців ні честі ні гідності все хоче себе виставити як героя з орденами а насправді і у героїв з орденами нічого святого і хорошого туди можна віднести і поліцію і інших держ службовців і навіть добровольців ще туди добавлю євреїв та мусульман це просто втрата людського обличчя озлоблені не впевнені без віри яку потрібно захищати стали пустими нічим хорошим не наповненні лише заздрістю брехнею нічого не вмієте робити хорошого бо вас і не вчили  одиниці з цього суспільства все що залишилось які люблять і природу віру суспільство що до сексу ваш секс та думки про нього  просто брудна багнюка нічого нового та хорошого ви не придумали навіть на книжки гавкаєте про любов та секс.

keyboard_arrow_up