Чорнобиль закрили для туристів на невизначений термін. Названо причину

Чорнобиль закрили для туристів на невизначений термін. Названо причину

З 19 лютого 2022 року Чорнобильську зону відчуження закривають для туристичних відвідувань на невизначений термін.

Про це повідомив голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко на своїй сторінці у Фейсбук.

" З 19.02 Чорнобильська зона закрита для туристичних відвідувань на невизначений термін. Офіційна причина озвучується як «технічні причини». Ми розуміємо, що скоріше за все це пов’язано з загрозою російської агресії та близькістю кордону з Білоруссю", йдеться у дописі.

Також Ємельяненко наголосив, що останнім часом, не дивлячись на військове напруження, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів, в тому числі тих, що перебувають на території України з особистих причин або у зв’язку з роботою, та журналістів.

Відео дня

"За даних умов ми розуміємо турботу про безпеку українців та іноземних гостей. Але приймаючи до уваги те, що сучасні технічні засоби дають змогу в реальному часі бачити будь-які переміщення збройних сил всіх сторін та швидко на них реагувати, а також відсутність рекомендацій від влади залишити Київ, сподіваємося, що заборона відвідувати Чорнобиль вже скоро буде скасована. Це сприятиме нормалізації ситуації, особливо враховуючи закінчення військових навчань на території Білорусі 20 лютого.

Зараз до України, Києва та Чорнобиля прикута увага міжнародних ЗМІ, що розповсюджують інформацію щодо настроїв українців та ситуації в країні. В сучасній гібридній інформаційній війні Чорнобильський туризм може стати важливим каналом розповсюдження інформації про боєздатність української армії, її рішучу готовність дати відсіч будь-якому загарбнику та безпеку перебування в нашій країні. Світ сприймає чорнобильський туризм в прикордонній з Білоруссю території, як один зі знакових маркерів стабільності України", додав він.

Голова Асоціації підкреслив, що поважає рішення влади про тимчасову заборону відвідування зону відчуження для туристів.

"Ми поважаємо рішення влади, що піклується про забезпечення безпеки країни. І сподіваємося, що найближчим часом Чорнобильська зона буде відкрита для представників міжнародної спільноти, українців та ЗМІ, що відчувають себе спокійно під захистом ЗСУ на території нашої держави".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up