Екстремальний відпочинок: що і де можна спробувати в Україні

Екстремальний відпочинок: що і де можна спробувати в Україні

Полазити по скелях, стрибнути із парашутом чи підкорити водойму - журналістка  “20 хвилин” зібрала  добірку місць в Україні для любителів екстремального відпочинку.

Літо - пора відпочинку. Для тих, хто не любить просто лежати на пляжі, а полюбляє проведення часу із адреналіном, ми дізналися, де в Україні можна випробувати екстремальний відпочинок, скільки це коштує та як підготуватися до такого.

Роупджампінг

Роупджампінг — це стрибки з відносно невисоких об’єктів (мостів, будівель, вишок, труб і прямовисних скель) із використанням альпіністських мотузок.

Роуп-стрибки здійснюються по всій Україні, однак найекстремальнішим вважається цей вид відпочинку в м. Кам’янці-Подільському на найвищому мості України — «Стрімка лань»

Відео дня

У стрибках з мотузкою (роуп-джампінг) застосовується лише спеціальне альпіністське спорядження, яке вимагає регулярного та ретельного огляду, постійного контролю та відповідних умов експлуатації.

Ціна такого стрибка - 400 гривень. Із Тернополя в Кам’янець-Подільський можна доїхати автобусом за 120 гривень, їхати доведеться понад чотири години.

Стрибки з парашутом

У Львівській області в Городоцькому районі на аеродромі Цунів стрибнути з парашутом можна на вихідних.

Ціна стрибка з 800 метрів – 1 250, а з інструктором – 4 600 гривень.

Як зазначили працівники, у середньому теоретична частина підготовки для самостійного стрибка триває до трьох годин, залежно від чисельності групи. Інструктаж проводять у теплому приміщенні взимку і в тіні під навісами – влітку. Спочатку ви проходите теоретичну, потім практичну частину на тренажерах. Тренуєтеся керувати куполом в підвісній системі і вчитесь правильно приземлятися. Потім проходите медогляд та йдете отримувати парашут і спорядження.

Сам стрибок займає близько півгодини від лінії огляду до повернення в парашутне містечко.

За 40 км від Києва на території аеродрому «Бородянка» асоціація «Пара-скуф» проводить стрибки з парашутом для новачків. Ціна стрибка із інструктором з висоти 4000 метрів від 3500 до 3800 грн, залежно від ваги. Самостійний стрибок із висоти 800-1000 метрів коштуватиме дещо дешевше – від 1100 до 2000, залежно від висоти. Також додатково можна купити фото та відео зйомку в повітрі, яка коштує понад 1000 гривень.

У Чернігові стрибок із парашутом можна здійснити у Чернігівському авіаційно-спортивному клубі (АСК), що знаходиться за 70 км від Києва. Самостійний стрибок з висоти  800 метрів коштує 1000 гривень.

В Одесі стрибки з парашутом здійснює авіаційно-технічний спортивний клуб «Антей». Вартість самостійного стрибка 1400 грн. Разом із інструктором від 2800 до 3200 грн, залежно від ваги.

Зазначимо, особи до 16 років допускаються до стрибків тільки з письмового дозволу батьків. Дозвіл повинен бути нотаріально завірений або потрібна присутність батьків. При цьому необхідна наявність документів як у дітей, так і у батьків.

Рафтинг

Одним із активних видів відпочинку для вас може стати рафтинг – сплав гірськими річками.

Найекстримальніший рафтинг – на Черемоші в Карпатах. Вартість 1 катання, що триває майже 2 год, – від 450 до 750 грн, доступні також кількаденні тури.

В Україні також пропонують рафтинг Південним Бугом та на Дністрі. Складність сплаву тут значно простіша. Вартість від 650  до 2000 гривень.

Скелелазіння


Для такого екстремального види відпочинку є два найпопулярніших місця в Україні - це скелі Довбуша та скелелазіння в Денешах. Скелі Довбуша розкинулися на межі Львівської та Івано-Франківської областей в районі села Бубнище. Тут красива природа і хороші скелі для любителів цього активного виду спорту. Разове тренування із інструктором вартує від 150 гривень.

А в Дениші - своєрідна Мекка альпіністів і скелелазів, що знаходиться в Житомирській області. Скелі висотою до 25 метрів. Тури в Денеші коштують від 1200 гривень.

Спелеотур

На Тернопільщині також можна активно відпочити, наприклад, відвідати печеру Млинки – це єдина в своєму роді печера, ходи якої розташовані горизонтально. Довжина печери 35 кілометрів. Відкрили печеру спелеологи в 20 столітті. Раніше тут добували камінь. А зараз це улюблене місце спелеологів.

У печері завжди одна температура – 13С. Майже всі ходи в ній дуже вузькі, без спеціального одягу та спорядження по ним не пробратися. Екскурсії в печері обійдуться від 140 гривень. Добратися до Млинків можна: потягом Тернопіль-Іване-Пусте, вийти на станції Залісся, звідки можна вже пішки пройти до печери.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вадим

    Аеродром Воронів біля міста Рівне. Можно на планері політати, стрибки з парашутом. Ми там стрибали самостійні з круглим, доречі, казали що всі парашути нові, американські. Тандем стрибок там минулого року був 3500грн. Сподобалось! Хочу тандем спробувати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up