Фантастичні книжки і хто їх читає: ТОП-10 книг "фентезі", які обирають тернополяни

Фантастичні книжки і хто їх читає: ТОП-10 книг "фентезі", які обирають тернополяни
  • Книги у жанрах "Наукова фантастика" та "фентезі" переповнюють полиці книгарень. Фанати чекають нових частин та розкуповують їх вмить. Що ж обирають із фантастики у міських книгарнях?
  • "20 хвилин" продовжує проект із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.    

- Книги у стилі "фентезі" або "наукову фантастику" зараз купують на рівні з художньою літературою та психологією, - розповідає консультант у книгарні "Книжкова хата" пані Надія. - За такими книгами почали частіше запитувати десь останні три роки.

За словми продавчині, про фантастику частіше запитують чоловіки. Щодо вікової категорії читачів - то їх вік від 18 до 35 років. Найпопулярнішими у цьому жанрі залишаються книги Стівена Кінга.

"Чужий" 

Алан Дін Фостер

Відео дня

Про книгу: У космосі ніхто не почує твого крику… Торговий буксир «Ностромо» прямує до Землі, аби доставити важливий вантаж. Команда судна перебуває в стані кріогенного гіперсну. Але несподівано автоматика корабля пробуджує екіпаж. Причина — дивний радіосигнал. Імовірно, це прохання про допомогу. До джерела сигналу вирушають капітан Даллас, його помічник Кейн і штурман Ламберт. Вони знаходять потрощений інопланетний зореліт із трупом пілота, а трюмові відсіки корабля повні дивних шкірястих об’єктів, схожих на яйця. Раптово на Кейна нападає істота, що впивається в його обличчя. Дивом урятувавшись, екіпаж повертається на борт «Ностромом». Тепер команда розуміє, що сигнал, який вони чули, не був проханням про допомогу. Це було попередження про смертельну небезпеку. Але вже запізно. Чужий десь поруч…

"Воно"

Стівен Кінг

Про книгу: Книгу більше можна віднести до жанру жахів. Одна з найбільших і найпопулярніших робіт у бібліографії автора. Роман за крупицями створювався протягом довгих 4 років. Книга цікава і сюжетом, і манерою викладу. Королю жахів вдалося створити по-справжньому містичний і несамовитий образ зла, яке, як заведено, буде стерто з лиця землі. У написану Стівеном Кінгом книгу «Воно» увійшов збірний образ, письменник скористався переказами й легендами про злих духів в Америці, Європі та Азії. У підсумку вийшов твір, який легко полоскоче нерви навіть сміливцю. 

"Стрілець. Темна вежа"

Стівен Кінг

Про книгу: Роман у восьми частинах. Роланд був лицарем-стрільцем у рідній країні. Зрада змусила його вирушити в мандри, метою яких став пошук Темної Вежі, де зберігаються відповіді на всі питання. Щоб відшукати потаємний шлях, він має йти слідами загадкового та небезпечного чоловіка в чорному, який сіє смерть та нещастя, воскрешає негідників… Чи знайде Роланд заповітну Вежу, чи здолає монстрів, які заступатимуть йому шлях, чи подолає чоловіка в чорному?

"Шістка воронів"

Лі Бардуґо 

Про книгу: «Шістка воронів» – приголомшуюче фентезі, бестселер №1 New York Times та бестселер USA Today, увійшло у список найкращих видань художньої літератури 2015 року – у ТОП 100 за рейтингом газети New York Times.
Лі Бардуґо пише книги в жанрі фентезі та друкує їх з 38-літнього віку. За останні чотири роки вона прославилася на весь світ. Дебютна трилогія The Grisha розлетілася світом та привернула увагу відомого у кіноіндустрії продюсера Девіда Хеймана. Того самого, який подарував світові кінофраншизу про Гаррі Поттера. Права на екранізацію викуплено, та авторка не зупиняється на досягнутому. 

"Вогонь і кров"

Ернст Юнгер

Про книгу: За кілька століть до подій «Гри престолів» дім Таргарієнів, який з-поміж повелителів драконів єдиний пережив Руїну Валірії, обрав собі за резиденцію Драконстон. «Вогонь і кров» оповідає історію цього дому від часів легендарного Ейгона Завойовника, творця Залізного трону, й аж до громадянських воєн, які мало не призвели до розколу династії. Що насправді відбувалося під час Танку драконів? Чому відвідувати Валірію після Руїни стало смертельно небезпечно? Які найгірші злочини Мейгора Лютого? Як жилося у Вестеросі, коли в небі панували дракони? Це лише декілька питань з тих, на які відпов

"Притулок"

Меделін Ру

Про книгу: Інтрига, яка приголомшує! Старий будинок… Загадкові фотографії… Нічні жахіття… Той, хто потрапляв сюди, залишався тут назавжди. Але Ден цього не знав. Він приїхав сюди на літні курси для обдарованих підлітків і набагато пізніше дізнався, що колись ця будівля була лікарнею для дивних людей. Що відбувалося тут? Чому деякі коридори і підвал замуровані? Хтось потайки стежить за ним. В бібліотеці коледжу Ден з друзями знаходить загадкові фотографії. А незабаром трапляється те, що шокує і учнів, і педагогів. Ден повинен розгадати таємницю притулку, інакше він сам опиниться в небезпеці…

"Дюна" 

Френк Герберт

Про книгу: Можливо, найбільш-прославлена фантастична сага двадцятого століття, сага, перекладеної на десятки мов і котра завоювала по всьому світу мільйони шанувальників. Найавторитетніший журнал наукової фантастики "Локус" визнав "Дюну", перший роман епопеї про піщану планету, найкращим науково-фантастичним романом всіх часів і народів. В "Дюні" Френку Герберту вдалося зробити неможливе - створити своєрідну "хроніку далекого майбутнього".

"Бібліотека Душ"

Ренсом Ріггз

Про книгу: Третя книга серії про дивних дітей. Абатон. Загадкове зникле місто, де в бібліотеці зберігаються душі великих дивних... Старовинна легенда нагадає про себе, коли в пошуках викрадених дітей Джейкоб, Емма і вірний Едісон, сплутавши сліди переслідувачам у сучасному Лондоні, вирушать до вікторіанської Англії. У небезпечній подорожі в нетрі Диявольського Акра - петлі поза законом, де дуже легко приховати вкрадене, - їх супроводжують похмурий перевізник Харон, спокушений перспективами кар'єрного зростання, і приручена Джейкобом порожнеча. Але тут біля самого лігва потвор, на них уже багато років чекає той, хто вірить у повернення бібліотекаря...

"Марсіанські хроніки"

Рей Бредбері

Про книгу: Чи можливе переселення людей із Землі на Марс? Чи існують насправді марсіани? Доки наші науковці з’ясовують ці питання, ми можемо пофантазувати і знайти відповіді на них у «Марсіанських хроніках» Рея Бредбері. Люди прилетіли на червону планету зі спустошеної ядерною війною Землі й взялися її колонізувати. Звичайно ж, за своїм образом і подобою. Почалося все з витіснення корінного населення, марсіан, і засмічування незайманого світу старим мотлохом своїх земних уявлень та уподобань... До чого все це призведе? Що трапиться з Марсом? Чи виживуть марсіани після контакту з людьми і навпаки? Приємної Вам мандрівки на загадкову планету Марс…

"Відьмак"

Анжей Сапковський

Про книгу: фентезійний літературний цикл польського письменника Анджея Сапковського та похідна́ франшиза. Біловолосий відьмак Ґеральт із Рівії, один з небагатьох представників колись численного цеху захисників людської раси від породжень нелюдського зла, мандрує невеликими королівствами, які можна охопити поглядом з вежі замку, та великими містами, отримуючи платню за те, чого навчений, - знищення віїв і з'ядарок, стриґ та віпперів. Але є у відьмака і власний кодекс, у якому вбивство - це лише крайня міра, а життя розумне, чим би воно не було, - це все-таки життя. Саме цим він наживає собі нових ворогів, але й знаходить друзів, які колись змінять його долю.
 

Яка ваша цлюблена книга із фантастичної літератури? Які ще підбірки Вам було б цікаво побачити на сайті "20 хвилин". Відповідь залишайте у коментарях.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ігор

    Артур Кларк "Космічна одіссея" 2ч.
    Річард Метісон "Я легенда"
    Айзек Азімов "Фундація" є 3 частини на українській
    Рей Бредбері "451 за Фаренгейтом"
  • Валерий Куневич

    Від себе порекомендую іньшим читачам 2 серії книг:

    Макс Фрай;

    Хроніки вбивці короля Патріка Ротфусса (хотч і не закінчена).
  • Віталій

    Доброго дня.
    1. Діти Гуріна.
    2. Гобіт.
    3. Володар перснів 1, 2, 3.
    Всі три якоюсь мірою між собою пов'язані бо це один світ. Ще кому цей всесвіт припаде до душі може прочитати Сильмариліон.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up