Фестиваль «Дзвони Лисоні» цьогоріч на Бережанщині не проводитимуть. На горі відбудеться панахида за полеглих

Фестиваль «Дзвони Лисоні» цьогоріч на Бережанщині не проводитимуть. На горі відбудеться панахида за полеглих

Щороку у вересні на славній горі Лисоня відбувався фестиваль стрілецької, повстанської та сучасної військово-патріотичної пісні «Дзвони Лисоні», але через війну, організатори відмінили проведення заходу.

«Щороку організатори фестиваль вдосконалювали, залучали нові колективи, солістів, розширювали програму, наповнювали його новими мистецькими ідеями. У цей безжальний час війни, агресор поставив собі за мету знищити українську націю, нашу культуру. Гине найкращий цвіт України, відстоюючи нашу свободу і незалежність. Як і 106-років тому на горі Лисоня, кращі сини і дочки мужньо і віддано боронять рідну Україну. У цей непростий рік прийняте рішення не проводити цьогоріч фестиваль», повідомили у відділі культури, туризму та релігій Бережанської міської ради

Замість традиційного фестивалю 6 вересня о 15.00 на горі Лисоня пройде панахида за полеглими в боях за волю України.

Відео дня

Нагадаємо, щороку на Лисоню зʼїжджались гості з усієї України, серед них відомі громадсько-політичні діячі, артисти, колишні вояки УПА. Також під час фестивалю відбувалось запалення «Стрілецької ватри», патріотичні ігри та перегляди історичних фільмів. Гості фестивалю куштували страви польової кухні, купували історичну літературу, сувеніри й спілкуються з юними учасниками вишкільного табору «Лисоня».

Довідка: у 2006-му році у Бережанах створили фестиваль-конкурс стрілецької та повстанської пісні «Дзвони Лисоні».

Читайте також: У Кременці відбудеться Всеукраїнський фестиваль-виставка «Лялькове диво»

До слова, цьогоріч фестиваль Файне Місто відбувся у Польщі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up